0 0
Gem din piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Piersici
300 gr Zahar
100 ml Apa

Gem din piersici

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Ador anotimpul vara doar din simplu motiv… fructe si legume proaspete 🙂
Astazi pastram aroma si gustul piersicilor in borcane fermecate, pentru timpurile reci de iarna 😉
Cand eram mica, nu prea eram mare amatoare de piersici si mai ales, toate conservatiile din ele… dar mama se invrednicea sa tot pregateasca compot din piersici, dulceata si gem din piersici… „piersici cu piersici si piersici fara piersici”. Acum eu am preluat estafeta 😀 dar spre marele meu noroc, tuturor din familia mea le place acest fruct, plus la toate si eu am mai crescut un pic si nu mai sunt atat de mofturoasa ca in copilarie 😉
Aceasta este reteta mea preferata de gem din piersici, ce o prepar deja de cativa ani… foarte gustos. Nu se prepara greu si nu iti ia mult timp. Una doar! nu pregatiti din multe kilograme de fructe, maximum din 3 kg. Asa si consistenta si timpul de preparare a gemului o sa fie acelasi.
Sper din tot sufletul sa pregatiti acest gem din piersici in aceasta vara 😉

(Visited 326 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine fructele, scoatem samburii si le taiem felii mici.

2
Facut

Le punem apoi intr-un ceaun mai mare, adaugam zaharul si apa si punem la foc.

3
Facut

Cand incepe sa fiarba, la suprafata se formeaza o spuma care trebuie neaparat adunata cu o ligura sau cu o spumiera.

4
Facut

Dam flacara spre mediu si lasam sa se coaca dulceata pana fructele sunt bine pregatite. Apoi, cu un mixer vertical pasam bine totul. Dupa care, mai lasam la foc mic gemul pentru maxim 10-15 minute, periodic amestecand cu o lingura de lemn, sa nu sa se lipeasca de fundul ceaunului. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate si uscate, sigilam bine capacul si punem borcanele la loc caldut sub niste plapume, cu capacul in jos... peste noapte.

5
Facut

Borcanele cu gem le depozitati la rece intr-o camara sau beci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Briose cu banane si ciocolata
urmator
Somon in sos de unt si usturoi
anterior
Briose cu banane si ciocolata
urmator
Somon in sos de unt si usturoi

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here