Ingrediente
-
1 kg Piersici
-
300 gr Zahar
-
100 ml Apa
Mod de preparare
Ador anotimpul vara doar din simplu motiv… fructe si legume proaspete 🙂
Astazi pastram aroma si gustul piersicilor in borcane fermecate, pentru timpurile reci de iarna 😉
Cand eram mica, nu prea eram mare amatoare de piersici si mai ales, toate conservatiile din ele… dar mama se invrednicea sa tot pregateasca compot din piersici, dulceata si gem din piersici… „piersici cu piersici si piersici fara piersici”. Acum eu am preluat estafeta 😀 dar spre marele meu noroc, tuturor din familia mea le place acest fruct, plus la toate si eu am mai crescut un pic si nu mai sunt atat de mofturoasa ca in copilarie 😉
Aceasta este reteta mea preferata de gem din piersici, ce o prepar deja de cativa ani… foarte gustos. Nu se prepara greu si nu iti ia mult timp. Una doar! nu pregatiti din multe kilograme de fructe, maximum din 3 kg. Asa si consistenta si timpul de preparare a gemului o sa fie acelasi.
Sper din tot sufletul sa pregatiti acest gem din piersici in aceasta vara 😉
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
Dam flacara spre mediu si lasam sa se coaca dulceata pana fructele sunt bine pregatite. Apoi, cu un mixer vertical pasam bine totul. Dupa care, mai lasam la foc mic gemul pentru maxim 10-15 minute, periodic amestecand cu o lingura de lemn, sa nu sa se lipeasca de fundul ceaunului. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate si uscate, sigilam bine capacul si punem borcanele la loc caldut sub niste plapume, cu capacul in jos... peste noapte. |
5
Facut
|