1 0
Coltunasi cu branza

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Aluatul
2 buc Ouă
1 lingurita Sare
1 pahar Apa de 200 ml
500 gr Faina
50 gr Unt optional
Umplutura
500 gr Branza de vaci
2 buc Ouă
0,5 lingurita Sare

Coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Aluatul

  • Umplutura

Mod de preparare

Distribuie

O mancare deosebita, cu un gust si amintiri placute. Va propun sa va alintati familia cu niste coltunasi deliciosi cu branza de vaci, simplu de preparat si foarte gustosi. Se servesc neaparat calzi cu smantana, sau iaurt.

Vizitat de 11.579 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Punem faina intr-un vas mai mare, in mijloc adaugam ouale.

2
Făcut

Apoi apa calduta in care am dizolvat 1 lingurita de sare.

3
Făcut

Framantam un aluat molcut si neted, astupam cu un prosop si lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

4
Făcut

In alt vas punem branza de vaci, ouale si 0,5 lingurita de sare.

5
Făcut

Amestecam totul bine.

6
Făcut

Apoi aluatul il impartim in 4 bucati, lasam sa se odihneasca inca pentru 10 minute. Luam o bila si intindem o turta de grosimea 2-3 mm.

7
Făcut

Taiem patratele cu latura de 3 cm. aproximativ egale.

8
Făcut

Punem in mijlocul patratelelor putina umplutura.

9
Făcut

Apoi unim capetele opuse, presand bine cu degetele.

10
Făcut

Presuram bine cu faina masa de lucru si punem coltunasii gata facuti, ii astupam cu un prosop.

11
Făcut

Aici am facut si alta metoda, dar totusi imi plac mai mult acei in forma de triunghi :) . Intindem o turta dintr-o bila de aluat, repartizam pe suprafata ei, la aceeasi departare, cate o lingurita de umplutura.

12
Făcut

Deasupra punem alta turta.

13
Făcut

In poza vedeti un cutitas magic, el taie si uneste in acelasi timp, magie curata :) .

14
Făcut

Il inmuiem in faina si taiem patratele conducandu-ne dupa umplutura.

15
Făcut

Ii punem pe prosop, ii pregatim pentru fierbere.

16
Făcut

Punem la fiert o cratita cu apa si un pic de sare, cand incepe sa fiarba, dam drumul la o partida de coltunasi in ea, mestecam atent sa nu sa se lipeasca de fund.

17
Făcut

Cand se ridica la suprafata, ii mai lasati sa fiarba maximum pentru 3-4 minute, nu mai mult.

18
Făcut

Dupa care, ii luati cu o spatula si-i puneti intr-un vas, deasupra adaugati untul si clatinati un pic vasul sa se topeasca.

19
Făcut

Se servesc calzi cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

anterior
Salata de avocado cu ton
urmator
Salata de vinete

Adaugă comentariul tău