0 0
Chec cu cirese

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

250 gr Faina alba calitate superioara
250 gr Cirese
150 gr Zahar
150 gr Unt moale, la temperatura camerei
1 buc Esenta de vanilie
1 plic Praf de copt 10 gr
4 buc Oua

Chec cu cirese

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Rasfoiam zilele trecute o carte foarte interesanta de bucate, mai exact o enciclopedie cu retete din bucataria italiana si mi s-a oprit privirea la acest chec minunat cu cirese negre, o combinatie usoara de ingrediente si foarte repede de preparat. Asa ca nu am stat mult pe ganduri si am trecut fuga la treaba: m-am urcat in copac, am strans o poala de cirese, jumatate a mancat-o repede cel mic, iar cealalta jumatate a ramas pentru checul meu 🙂 , restul ingredientelor le aveam deja pregatite. Deci, am pregatit un chec foarte gustos, cu multe cirese in el. Timpul de coacere poate sa fie diferit, in dependenta de fiecare cuptor, dar daca totusi dupa expirarea timpului se rumeneste prea tare si nu trece testul cu scobitoarea, atunci astupati cu o folie de aluminiu si mai coaceti inca cateva minute. Deasupra puteti sa-l presurati cu zahar pudra, eu nu am reusit sa o fac…cat ai clipi din ochi disparu de pe farfurie, foarte gustos!

Vizitat de 227 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Ciresele se spala si se curata de samburi si codite.

2
Făcut

Intr-un vas mai mare batem bine zaharul, esenta de vanilie cu untul moale.

3
Făcut

Apoi adaugam ouale.

4
Făcut

Incorporam praful de copt in faina, apoi adaugam faina la compozitia noastra, mixam bine.

5
Făcut

Dupa care adaugam ciresele, amestecam atent pina le incorporam in aluat.

6
Făcut

Turnati totul intr-o tava de chec asternuta cu o foaie de copt, dam tava la cuptor pentru 50 de minute la temperatura de 180-200°C.

7
Făcut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti checul din cuptor.

8
Făcut

Il lasati sa se raceasca complet.

9
Făcut

Dupa care il taiati felii si il serviti cu mare placere.
Pofta Buna!

anterior
Prajitura „Zebra”
urmator
Dovlecei pane

Adaugă comentariul tău