0 0
Prajitura „Zebra”

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

400 gr Faina alba calitate superioara
370 ml Chefir
15 gr Praf de copt
4 buc Ouă
200 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
120 ml Ulei fara miros
2 linguri Cacao pudra
50 gr Ciocolata neagra
20 gr Unt

Prajitura „Zebra”

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Una dintre prajiturile mele preferate, usor de preparat si foarte gustoasa. La aspect se aseamana cu checul marmorat cu cacao, dar cu unele modificari in reteta. Optional puteti sa il dati deasupra doar cu zahar pudra, daca nu doriti sa-l glazurati cu ciocolata, oricum o sa fie foarte delicios. Se prepara repede, din ingrediente la indemana si are un aspect foarte placut.

Vizitat de 526 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mare mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin spuma.

2
Făcut

Apoi, putin cate putin, adaugam uleiul si iarasi amestecam.

3
Făcut

Dupa care turnam chefirul.

4
Făcut

Incorporam praful de copt in faina si adaugam totul in vas, mixam bine sa nu fie cocoloase.

5
Făcut

Apoi aceasta compozitie o impartim, vizual, in doua parti egale. In una din ele adaugam praful de cacao.

6
Făcut

Asternem cu hartie de copt o tava rotunda de 26-28 cm diametru si turnam 2 linguri din compozitia cu cacao.

7
Făcut

Peste ea adaugam 2 linguri din cea alba.

8
Făcut

Si tot asa continuati pana terminati aluaturile din ambele vasuri. Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 180-200°C.

9
Făcut

Dupa ce se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca un pic.

10
Făcut

Topiti la baie de aburi, sau la microunde ciocolata cu untul, amestecati bine pana se omogenizeaza bine.

11
Făcut

Apoi glazuram cu ea prajitura noastra, lasam sa se intareasca un pic deasupra si se poate de servit.

12
Făcut

Cel mic nu a mai asteptat sa se intareasca glazura, atat a insistat incat am fost nevoita sa-i tai o felie, a zis ca e "plea gutos" :) .
Pofta Buna!

anterior
Broccoli gratinat
urmator
Chec cu cirese

Adaugă comentariul tău