Ingrediente
-
300 gr Carne de porc
-
300 gr Piept de pui
-
600 gr Dovlecei
-
1 buc Morcov
-
150 gr Cascaval
-
2 buc Oua
-
1 buc Ceapamedie
-
2-3 catei Usturoioptional
-
1 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
Mod de preparare
Niste chiftelute cu dovlecei sanatoase si gustoase la rola. Daca nu le-ati incercat pana acum, atunci va propun sa nu ezitati si sa le pregatiti cu multa si mare incredere. Sincer, cand le-am incercat pentru prima oara nici nu aveam mari asteptari de la ele, dar au avut un mare efect asupra familiei si oaspetilor mei. Dovleceii trebuie sa fie fragezi, eu am avut „Zucchino genovese”, dar merge si cu cei simpli. Datorita dovleceilor chiftelele vor fi moi si suculente. Astazi vom folosi doua feluri de carne…piept de pui si muschi de porc, dar voi puteti folosi doar un fel. Si iarasi problema cu usturoiul, daca nu va place si aveti unele probleme de sanatate ce va impiedica sa il folositi, usor il omiteti 😉 . In compozitia chiftelelor puteti pune diferite ierburi aromatice… niste marar, patrunjel, ceapa verde tocata bine… dupa preferinta fiecaruia.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
Le aranjam apoi intr-o tava in care asternem o foaie de copt si dam totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade °C pentru 35-45 de minute. Foaia de copt nu este obligatorie, dar pe langa faptul ca nu se lipeste totul de tava, mie personal imi usureaza foarte mult munca cand vine vorba de spalat vasele :) . Dar daca nu aveti si nu o folositi, ungeti tava in care veti pune chiftelele cu un pic de ulei. |
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|