0 0
Chiftele din carne cu dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Carne de porc
300 gr Piept de pui
600 gr Dovlecei
1 buc Morcov
150 gr Cascaval
2 buc Oua
1 buc Ceapa medie
2-3 catei Usturoi optional
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Chiftele din carne cu dovlecei

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Niste chiftelute cu dovlecei sanatoase si gustoase la rola. Daca nu le-ati incercat pana acum, atunci va propun sa nu ezitati si sa le pregatiti cu multa si mare incredere. Sincer, cand le-am incercat pentru prima oara nici nu aveam mari asteptari de la ele, dar au avut un mare efect asupra familiei si oaspetilor mei. Dovleceii trebuie sa fie fragezi, eu am avut „Zucchino genovese”, dar merge si cu cei simpli. Datorita dovleceilor chiftelele vor fi moi si suculente. Astazi vom folosi doua feluri de carne…piept de pui si muschi de porc, dar voi puteti folosi doar un fel. Si iarasi problema cu usturoiul, daca nu va place si aveti unele probleme de sanatate ce va impiedica sa il folositi, usor il omiteti 😉 . In compozitia chiftelelor puteti pune diferite ierburi aromatice… niste marar, patrunjel, ceapa verde tocata bine… dupa preferinta fiecaruia.

(Visited 6.165 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ideal ar fi sa procurati bucata de carne intreaga si sa o tocati singuri. Punem carnea tocata intr-un vas mai mare.

2
Facut

Dam prin masina de tocat ceapa si usturoiul, adaugam in vasul cu carne. Saram un pic si piparam, apoi amestecam totul bine.

3
Facut

Astupam vasul cu folie alimentara si il punem pentru 30 de minute in frigider.

4
Facut

Fiti atenti!!! Doar dupa acest timp va apucati de dovlecel, el lasa mult suc si e cam problematic de modelat chiftelele. Dovlecelul il dam prin razatoarea cea mare, iar morcovul, pe care l-am decojit, il dam prin razatoarea cea mica.

5
Facut

Le adaugam in vasul cu carne, punem acum si ouale, saram inca un pic si amestecam totul bine.

6
Facut

Si imediat trecem la modelat :) facem chiftelele destul de marisoare.

7
Facut

Le aranjam apoi intr-o tava in care asternem o foaie de copt si dam totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade °C pentru 35-45 de minute. Foaia de copt nu este obligatorie, dar pe langa faptul ca nu se lipeste totul de tava, mie personal imi usureaza foarte mult munca cand vine vorba de spalat vasele :) . Dar daca nu aveti si nu o folositi, ungeti tava in care veti pune chiftelele cu un pic de ulei.

8
Facut

Asa ar trebui sa arate dupa acest timp.

9
Facut

Deasupra punem cascaval dat prin razatoare si mai lasam sa se coaca inca pentru 10-15 minute, sau pana se rumenesc frumos.

10
Facut

Se servesc calde, le aranjam frumos pe un platou si infrumusetam cu verdeata.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Ciuperci in tigaie
urmator
Tarta cu piersici
anterior
Ciuperci in tigaie
urmator
Tarta cu piersici

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here