0 0
Tarta cu piersici

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

700-800 gr Piersici
500 gr Faina alba
200 gr Zahar
3 buc Ouă
180 gr Unt
1 plic Praf de copt 10 gr
1 buc Esenta de vanilie

Tarta cu piersici

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Un desert delicios cu multe felii mari de piersici, pur si simplu irezistibil! Pentru aceasta tarta luati niste piersici coapte, dar in acelasi timp sa nu fie prea moi… ideal ar fi sa le alegeti mai tari. Cei mici au fost in culmea fericirii, da… astazi ne jucam iarasi cu aluatul 😉

Vizitat de 195 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine piersicile si le taiem felii de grosimea 1-1,5 cm.

2
Făcut

Punem toate feliile intr-un vas.

3
Făcut

Apoi ne ocupam de aluat... intr-un vas mai mare batem bine untul moale cu zaharul.

4
Făcut

Apoi adaugam aici ouale si esenta de vanilie, amestecam totul.

5
Făcut

Pana obtinem o consistenta cremoasa.

6
Făcut

Incorporam praful de copt in faina apoi le trecem prin sita in vasul pentru aluat.

7
Făcut

Cu ajutorul unei spatule amestecam totul pina se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat molcut.

8
Făcut

Impartim aluatul in trei.

9
Făcut

Doua parti le trecem intr-o tava de copt, a mea are dimensiunea de 22/30 cm.

10
Făcut

Nivelam aluatul pe toata suprafata tavei, apoi cu o furculita facem gauri in el.

11
Făcut

Aranjam deasupra aluatului feliile de piersic.

12
Făcut

Bucatii de aluat ramase ii dam o forma rotunda, presuram faina pe masa de lucru si intindem cu facaletul o turta subtire, dupa care taiem fasii lungi cu grosimea de 1,5 cm.

13
Făcut

Punem un rand de fasii deasupra fructelor din tava, pe latime.

14
Făcut

Apoi pe lungime, sau invers.

15
Făcut

Si cum sa prepar un desert fara cei mici? o mica prezentare a capodoperei :)

16
Făcut

Dam la cuptor tava pentru aproximativ 40-45 de minute, la temperatura de 180-200°C. Pana se rumeneste totul frumos.

17
Făcut

Apoi scoatem tava din rola si lasam sa se raceasca coptura, apoi presuram cu zahar pudra deasupra.

18
Făcut

Si pe cea mica la fel :)

19
Făcut

Este foarte delicioasa!
Pofta Buna!

anterior
Chiftele din carne cu dovlecei
urmator
Tocanita de vinete coapte

Adaugă comentariul tău