0 0
Aluat foietaj de casa

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 gr Faina alba + sau -
1 buc Ouă
200 gr Unt moale, la temperatura camerei
1 lingura Ulei de floarea soarelui
1 lingura Otet de vin
0,25 lingurita Sare

Aluat foietaj de casa

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

De curand am aflat despre aceasta metoda rapida de aluat foietaj, foarte simplu de realizat. Cu acest aluat am pregatit niste placintele ca din poveste 😉 Aluatul este gata de lucru imediat dupa ce l-ati facut, dar se pastreaza foarte bine in congelator pentru cateva zile… chiar si o luna. Pe site mai am o reteta de aluat in foi la fel de buna, doar ca metoda imi pare mai migaloasa.

Vizitat de 933 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un pahar de 250-300 ml punem 1 ou, 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare. Amestecam totul bine cu o furculita.

2
Făcut

Apoi turnam aici apa calduta cat sa umple paharul.

3
Făcut

Intr-un vas mai mare cerneti faina, in mijloc adaugati compozitia din pahar.

4
Făcut

Framantati un aluat neted si nelipicios... daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati putina faina. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa se odihneasca pentru 20-30 minute.

5
Făcut

Dupa acest timp, trecem aluatul pe masa de lucru, intindem cu facaletul o turta mare si rotunda de grosimea cam de 2 mm. O ungem apoi cu jumatate din cantitatea de unt... untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.

6
Făcut

Apoi rulam turta, strangem rulada in forma de melc. O punem intr-un vas, acoperim cu folie alimentara si dam aluatul la rece pentru 30-40 de minute.

7
Făcut

Dupa acest timp mai intindeti o turta subtire si ungeti cu cealalta parte de unt ramasa.

8
Făcut

Aluatul il rulati din nou si-l mai lasati sa se odihneasca la rece inca pentru 40-60 de minute. Dupa care, este gata de folosire.
Pofta Buna!

anterior
Friptura de porc (Tochitura)
urmator
Placinte cu aluat foietaj de casa

Adaugă comentariul tău