0 0
Friptura de porc (Tochitura)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Carne de porc
2 buc Ceapa
4-5 catei Usturoi
0,5 lingurita Piper negru macinat
1 buc Frunze de dafin
1 lingurita Sare

Friptura de porc (Tochitura)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este o reteta veche pe care am mostenit-o de la bunica mea. La tara, atunci cand se taia porcul, neaparat, pana se impartea tot porcul, pe foc deja era pus un ceaun mare cu primele bucati de carne… bunica mai punea niste bucatele de slanina, ficat… Si dupa tot procesul taierii porcului, toti ne asezam la o masa rotunda si serveam o friptura buna de porc, la mijlocul mesei era mamaliga mare, galbena si frumoasa… muraturi si vin rosu din belsug 😉
Dar eu am pregatit aceasta friptura dintr-o bucata de carne mai grasa – o bucata de ceafa de porc… dar merge bine si cu fleica.
O puteti servi cu piure de cartofi, mamaliga, paste… cu ce doriti sau preferati.

(Visited 975 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea o taiem bucati mai mari si o punem la calit intr-un ceaun. Amestecam totul bine, o sa observati cum carnea lasa zeama si se schimba la culoare. Punem capacul si lasam sa se pregateasca la foc mediu pentru 20 minute.

2
Facut

Decojim ceapa si usturoiul, taiem apoi felii. Adaugam in ceaunul cu carne, saram si piparam, punem frunza de dafin. Amestecam totul bine, punem capacul si lasam sa se gateasca la foc mediu pana carnea o sa fie gata. In cazul in care carnea inca nu este moale, dar zeama s-a evaporat, puteti sa adaugati putina apa sau vin alb in ceaun.

3
Facut

Carnea trebuie sa fie rumena, dar nu prea tare altfel va fi uscacioasa si greu de mancat.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Tort aperitiv din dovlecei
urmator
Aluat foietaj de casa
anterior
Tort aperitiv din dovlecei
urmator
Aluat foietaj de casa

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here