Ingrediente
-
1-1,5 kg Carne de porc
-
2 buc Ceapa
-
4-5 catei Usturoi
-
0,5 lingurita Piper negru macinat
-
1 buc Frunze de dafin
-
1 lingurita Sare
Mod de preparare
Este o reteta veche pe care am mostenit-o de la bunica mea. La tara, atunci cand se taia porcul, neaparat, pana se impartea tot porcul, pe foc deja era pus un ceaun mare cu primele bucati de carne… bunica mai punea niste bucatele de slanina, ficat… Si dupa tot procesul taierii porcului, toti ne asezam la o masa rotunda si serveam o friptura buna de porc, la mijlocul mesei era mamaliga mare, galbena si frumoasa… muraturi si vin rosu din belsug 😉
Dar eu am pregatit aceasta friptura dintr-o bucata de carne mai grasa – o bucata de ceafa de porc… dar merge bine si cu fleica.
O puteti servi cu piure de cartofi, mamaliga, paste… cu ce doriti sau preferati.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
Decojim ceapa si usturoiul, taiem apoi felii. Adaugam in ceaunul cu carne, saram si piparam, punem frunza de dafin. Amestecam totul bine, punem capacul si lasam sa se gateasca la foc mediu pana carnea o sa fie gata. In cazul in care carnea inca nu este moale, dar zeama s-a evaporat, puteti sa adaugati putina apa sau vin alb in ceaun. |
3
Facut
|