0 0
Cornulete fragede

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200 gr Untura de porc
500-600 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Smantana
500 gr Visine conservate
200 gr Zahar pudra

Cornulete fragede

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Multi prefera sa le faca cu margarina, sau cu unt, insa eu va propun reteta originala cu untura de porc. La aspect sunt asemanatoare, dar la gust sunt diferite, alegerea o faceti dumneavoastra. Aceste cornulete ma duc cu gandul la sarbatorile de iarna, erau de nelipsit la mesele de sarbatoare. Sunt fragede si cu un gust dulce-acrisor.

Visited 3.885 times, 1 visit(s) today

Pasi de urmat

1
Facut

Punem intr-un vas smantana si untura de porc.

2
Facut

Adaugam faina.

3
Facut

Framantam aluatul pina se dezlipeste de maini si de pe vas. Aluatul il astupam cu o folie alimentara si il lasam pentru 2 ore la rece in frigider.

4
Facut

Pregatim visina, o punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de suc.

5
Facut

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in 4 bucati, luam o bucata de aluat si intindem o turta rotunda si subtire, cam de 2 mm grosime.

6
Facut

Apoi o impartim in 14 parti, la capat punem cateva bucati de visina si le rulam spre mijloc.

7
Facut

Cornuletele formate se pun pe o tava asternuta cu o foaie de copt. Le dam la rola incalzita pentru 20 minute la temperatura 200 grade °C.

8
Facut

Nu e necesar sa se rumeneasca tare, le scoateti si le lasati sa se raceasca bine.

9
Facut

Apoi fiecare cornulet il treceti prin zahar pudra.

10
Facut

Asa arata platoul meu de cornulete.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata de varza murata cu ceapa
urmator
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)
anterior
Salata de varza murata cu ceapa
urmator
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)

2 comentarii Ascunde comentariile

Adauga comentariu