0 0
Cornulete fragede

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

200 gr Untura de porc
500-600 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Smantana
500 gr Visine conservate
200 gr Zahar pudra

Cornulete fragede

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Multi prefera sa le faca cu margarina, sau cu unt, insa eu va propun reteta originala cu untura de porc. La aspect sunt asemanatoare, dar la gust sunt diferite, alegerea o faceti dumneavoastra. Aceste cornulete ma duc cu gandul la sarbatorile de iarna, erau de nelipsit la mesele de sarbatoare. Sunt fragede si cu un gust dulce-acrisor.

Vizitat de 3.916 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Punem intr-un vas smantana si untura de porc.

2
Făcut

Adaugam faina.

3
Făcut

Framantam aluatul pina se dezlipeste de maini si de pe vas. Aluatul il astupam cu o folie alimentara si il lasam pentru 2 ore la rece in frigider.

4
Făcut

Pregatim visina, o punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de suc.

5
Făcut

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in 4 bucati, luam o bucata de aluat si intindem o turta rotunda si subtire, cam de 2 mm grosime.

6
Făcut

Apoi o impartim in 14 parti, la capat punem cateva bucati de visina si le rulam spre mijloc.

7
Făcut

Cornuletele formate se pun pe o tava asternuta cu o foaie de copt. Le dam la rola incalzita pentru 20 minute la temperatura 200 grade °C.

8
Făcut

Nu e necesar sa se rumeneasca tare, le scoateti si le lasati sa se raceasca bine.

9
Făcut

Apoi fiecare cornulet il treceti prin zahar pudra.

10
Făcut

Asa arata platoul meu de cornulete.
Pofta Buna!

anterior
Salata de varza murata cu ceapa
urmator
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)

2 comentarii Ascunde Comentariile

Adaugă comentariul tău