Ingrediente
-
500-700 gr Mazare uscata
-
2 l Apa
-
1-2 buc Ceapamedii
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
1 lingurita Sare
-
3-4 linguri Ulei de floarea soarelui
-
1 buc Frunze de dafin
Mod de preparare
Mie imi plac foarte mult supele si nu cred ca exista cineva caruia sa nu ii placa… sunt gustoase si sanatoase… cred ca trebuie sa stii doar sa le prepari corect 😉 Asa ca, azi iti prezint o supa crema delicioasa din mazare uscata, se pregateste foarte usor si din putine ingrediente, iar rezultatul este unul foarte bun. Eu am servit aceasta supa cu crutoane aromate si cu un pic de ulei de masline stropit deasupra. Pentru cei ce nu sunt contra usturoiului, puteti sa adaugati in compozitia supei unu – doi catei de usturoi maruntiti bine.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
Peste un timp o sa observati la suprafata apei o spuma alba si densa, o srangeti atent cu o spumiera sau cu o lingura. Dati focul mai incet, adaugam frunza de dafin si lasam sa se fiarba pentru aproximativ o ora, pana ce se ingroasa la consistenta, amestecam periodic sa nu sa se lipeasca de fund mazarea si sa se arda. |
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
Se serveste calda cu niste castraveciori marinati :) |