1 0
Castraveti marinati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Castraveti marinati

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cea mai buna reteta de castraveti marinati in otet! Vei obtine niste castraveti senzationali, cu un gust dulce-acrisor si atat de crocanti! Este o reteta verificata si pregatita de mine deja de foarte multi ani. Deci, incearca, nu ezita 😉 .

(Visited 18.050 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim castravetii.

2
Facut

Ii alegem mici si fragezi, ii spalam bine si-i lasam in apa rece minim pentru 2 ore.

3
Facut

Eu am folosit condimente pentru muraturi de asa fel, dar nu este obligatoriu... continutul este exact ca la ingredientele de la reteta.

4
Facut

Deci fiti atenti !!! La borcanul de un litru vom folosi 1-lingurita de boabe de mustar, 2-3 boabe de piper negru, 3-4 catei de usturoi, cateva felii de ceapa, o crenguta de marar uscat si una de telina.

5
Facut

Apoi aranjam bine castraveti cat sa umplem borcanul.

6
Facut

In borcan ( cu volumul de 1 l ) adaugam 1 lingura mare de sare neiodata si 1 lingura de zahar.

7
Facut

Umplem apoi borcanul cu apa, punem deasupra un capac de plastic, sau astupam cu ceva borcanul si il clatinam bine pana se dizolva toata sarea si zaharul.

8
Facut

Apoi turnam apa intr-o cratita si o punem la foc.

9
Facut

Cand incepe sa fiarba o adaugam inapoi in borcanul cu castraveti. Deasupra le punem capacul si lasam sa stea pentru 5-7 minute.

10
Facut

Apoi turnam iarasi apa in cratita si o punem la fiert.

11
Facut

Si iarasi in borcane :) ... lasam iarasi pentru 5-7 minute.

12
Facut

Dupa care iarasi o turnam in cratita si o punem la fiert... deci, ati inteles bine : procedam astfel de trei ori. Acum este momentul sa adaugam in cratita 50-100 ml de apa fiarta, intre timp apa se mai evapora si nu o sa ai cu ce umpe borcanele.

13
Facut

In fiecare borcan punem 2-3 linguri de otet de masa de 9 %, apoi le umplem cu saramura, le punem capacele si le sigilam bine. Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam cu o plapuma calda si le lasam asa pana a doua zi.

14
Facut

Dupa care le putem depozita in camara pentru conservatii. Procesul de marinare o sa dureze aproximativ 20 de zile.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Cartofi cu legume la rola
urmator
Supa cu carne de vita si dovlecel
anterior
Cartofi cu legume la rola
urmator
Supa cu carne de vita si dovlecel

Adauga comentariu