Ingrediente
-
1 kg Faina alba calitate superioara
-
2 buc Oua
-
35-40 gr Drojdie proaspata
-
150 ml Ulei de masline
-
450-500 ml Apa
-
1 lingurita Sare
-
1 lingurita Zahar
Mod de preparare
Aceasta este reteta de aluat care am folosit-o pentru prima data la placinte in cuptor, pe parcurs am inbunatatit-o adaugand mai multe ingrediente, dar totusi aceasta este reteta pe care o folosesc cel mai des si pe care am mostenit-o de la mama mea. Aluatul se manuieste foarte bine si se primesc niste placintele de minune. Mult la acest aluat depinde de calitatea fainei de grau, sa fie de calitate superioara. Urmeaza si retetele de placintele 🙂 .
Pasi de urmat
1
Facut
|
Pentru inceput vom faramita drojdia intr-un vas mai mic, adaugam zaharul, un pahar de apa calduta (300 ml), o lingura de faina si amestecam totul bine. Deasupra presuram inca o lingura de faina si astupam cu un servetel de bucatarie, lasam pentru cateva minute la loc caldut pina drojdia isi face efectul. |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
4 comentarii Ascunde comentariile
Pai si cu 450- 500 ml apa ce facem?
Multumesc pentru remarca, am indicat cantitatea de apa mai amanuntit in reteta: in 300 ml de apa dizolvam drojdia si celelalte 100-150 ml le adaugam deja in procesul framantarii.
Se poate pune praf de copt in loc de drojdie? Daca da, cunoasteti cantitatea?
Salut…praful de copt il folosesc mai mult la prepararea copturilor, nu cred ca merge la acest fel de aluat, poti incerca drojdie uscata 11 gr. Praful de copt chiar nu poate inlocui in aceasta reteta drojdia…nu am incercat niciodata si nu pot sa te sfatui sa faci acest lucru.