0 0
Dovlecei „Limba Soacrei”

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

3 buc Dovlecei
4 buc Oua
150-200 gr Faina
100-150 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
200 ml Maioneza
2-3 buc Rosii mari
3-4 catei Usturoi
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat dupa gust

Dovlecei „Limba Soacrei”

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Imi place „Limba Soacrei” din vanata, dar la noi se mai pregateste si din dovlecei. Si deoarece suntem in plin sezon al dovleceilor, am hotarat sa va prezint aceasta reteta de aperitive foarte gustoase. Eu tai felii de dovlecel lunguiete, dar puteti sa le faceti sub forma de rondele, gustul ramane acelasi. Usturoiul il potriviti dupa gustul si preferintele voastre.

Vizitat de 2.050 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Alegeti dovlecei tineri si lunguieti.

2
Făcut

Ii taieti felii de 0,5 mm. ii puneti intr-un vas, saram si piparam bine.

3
Făcut

Intr-un vas punem faina, in alt vas batem bine ouale.

4
Făcut

Dam prin faina feliile de dovlecel.

5
Făcut

Apoi le dam prin ou si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei bine incins.

6
Făcut

Le prajim bine pe ambele parti.

7
Făcut

Le scoatem apoi pe un servetel de hartie, procedam asa cu toate feliile de dovlecel. Lasam sa se raceasca complet.

8
Făcut

Intr-un vas amestecam maioneza cu usturoiul pisat si un pic de sare.

9
Făcut

Luam apoi cate o felie de dovlecel si o ungem cu un pic de maioneza.

10
Făcut

La un capat punem o felie de rosie.

11
Făcut

Trecem apoi capatul celalalt peste ea, asa usor si frumos le impachetam pe toate :) .

12
Făcut

Se servesc ca aperitiv rece la mesele de sarbatoare si nu numai.
Pofta Buna!

anterior
Briose cu dovlecel si cascaval
urmator
Fasole verde cu usturoi si busuioc

Adaugă comentariul tău