0 0
Vinete „Limba Soacrei”

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Adjust Servings:
3 buc Vinete medii
3 catei Usturoi 2-3 dupa gust
5 buc Rosii medii
3-4 linguri Maioneza
pentru prajit Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare

Vinete „Limba Soacrei”

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Un aperitiv foarte interesant si gustos, este foarte usor de preparat si e mereu apreciat de cei de la masa. Eu fac acest aperitiv cu orice ocazie posibila in plin sezon al vinetelor. E combinatia perfecta intre vinete si usturoi, plus la toate, maioneza ii da o textura foarte fina.
Eu prajesc feliile de vinata in ulei, asa le gatesc de cind ma stiu eu, dar pentru a fi mai sanatoase puteti sa le faceti si la gratar, sunt la fel de delicioase.
Le recomand la toti!

Vizitat de 4.542 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim toate ingredientele, vinetele si rosiile le spalam si le curatim de cozi.

2
Făcut

Taiem vinetele felii lungi cam de 5mm grosime.

3
Făcut

Le punem intr-un vas si le presuram cu un pic de sare. O sa vedeti ca peste un timp iese ceva lichid amar din ele, le spalam cu apa si le lasam sa se scurga.

4
Făcut

Se prajesc vinetele in tigaia incinsa cu ulei pina se rumenesc frumos, dar sa fiti atente caci vinetele au tendinta de a stringe mult ulei, asa ca mai adaugi cite un pic de ulei cind este necesar.

5
Făcut

Dupa ce s-au prajit le pui pe un servetel de hirtie pentru a stringe surplusul de ulei.

6
Făcut

La rosii taiati cotorul si le feliati subtire.

7
Făcut

Intr-un bol amestecam maioneza cu usturoiul pisat si un pic de sare dupa gust.

8
Făcut

Pentru asamblare vom proceda astfel:
- luam o felie de vinata si o ungem cu un pic de maioneza cu usturoi, intr-un capat se pune o felie sau doua de rosii si atent le rotim in asa fel ca capatul rosiei sa iasa un pic afara, doar e limba soacrei :)

9
Făcut

Le aranjati frumos pe un platou si le ornati cu verdeata.
Vinetele le puteti pregati cu o zi inainte, sa le pastrati la frigider si doar cu citeva ore de a le servi le asamblati cu maioneza si rosii.
Pofta buna!

urmator
Pastai cu usturoi

Adaugă comentariul tău