0 0
Ciulama de pui cu ciuperci

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 gr Ciuperci champinion
500-700 gr Piept de pui 1 buc
300-400 ml Apa
400 gr Smantana
2 linguri Faina
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 legatura Marar verde mica, sau patrunjel

Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Astazi am hotarat sa gatesc „Ciulama de pui cu ciuperci”, o mancare gustoasa ce se prepara repede si foarte usor. Ingredientele se combina perfect intre ele: pui, ciuperci si smantana… ce poate fi mai delicios? Copiii mei iubesc sa o manance cu terci din malai, dar merge perfect si cu terci de orez, fiecare cu ce prefera.

Vizitat de 3.397 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pieptul de pui se spala, se taie bucatele mici si se pune la prajit in tigaia incinsa cu ulei.

2
Făcut

Amestecam periodic si lasam sa se caleasca pana se rumeneste, apoi il scoatem din tigaie cu o spatula si-l punem deoparte, intr-o farfurie.

3
Făcut

Spalam bine ciupercile si le taiem felii, le punem in tigaia in care s-a calit carnea, in acelasi ulei.

4
Făcut

Amestecam periodic si lasam sa se caleasca la foc iute pana scade toata zeama din ele si se rumenesc un pic.

5
Făcut

Apoi adaugati faina si amestecati bine.

6
Făcut

Turnati deasupra 400 ml de apa si amestecati totul bine, pina incepe sa se ingroase. Daca este prea dens mai adaugati putina apa, sau daca este prea lichida adaugati inca o lingura de faina, pina obtineti consistenta dorita.

7
Făcut

Adaugam pieptul de pui, saram si piparam.

8
Făcut

Amestecam totul bine si lasam sa se gateasca pentru 3-5 minute la foc mic. Apoi adaugam smantana, amestecam si mai lasam sa fiarba inca pentru 2-3 minute.

9
Făcut

La final adaugati mararul spalat si taiat marunt.

10
Făcut

Gustati si daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pic de sare, amestecati bine si opriti focul.

11
Făcut

Si puteti sa serviti.
Pofta Buna!

Tiramisu (reteta clasica)
anterior
Tiramisu (reteta clasica)
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)
urmator
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)

Adaugă comentariul tău