Ingrediente
-
300 gr Faina alba calitate superioara
-
300 ml Apa
-
150 gr Zahar
-
150 ml Ulei de floarea soarelui
-
1 buc Esenta de romsau de vanilie
-
2-3 linguri Cacao pudra
-
1 plic Praf de copt10 gr
-
150 gr Fructe uscate (stafide, caise, prune, etc)de care va plac
-
100 gr Nuci
-
2-3 linguri Zahar pudraoptional
Mod de preparare
Este o prajitura foarte gustoasa, cu o aroma placuta de rom si cacao, cu un gust intens de fructe uscate si nuci, asa desert as manca si as tot manca, nici nu zici ca e de post 🙂 . Imi plac mult fructele uscate, pentru aportul lor de vitamine si minerale, astfel incerc sa le introduc in meniul zilnic al familiei mele ori de cate ori am posibilitatea. In acest desert am folosit stafide, prune si caise, voi puteti folosi si alte fructe uscate pe care le preferati.
Vizitat de 1.493 ori in total, și 1 vizite astăzi
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|
|
9
Făcut
|
2 comentarii Ascunde Comentariile
Ce textura are prajitura?Mie mi-a iesit umeda,ca un salam de biscuiti.Am gresit undeva?
Salut… cauzele pot fi diferite: calitatea fainii si a prafului de copt pot influienta textura copturii, poate nu a stat la cuptor suficient timp. Inainte de a o scoate de la rola trebuie facut neaparat testul cu scobitoarea. Daca ti se pare ca se cam arde la suprafata iar testul este cam umed, atunci acopera cu folie de aluminiu pana este gata. Prajitura are o textura densa, un pic umeda. Cred ca daca respecti intocmai etapele retetei, atunci neaparat se primeste. Succes!