0 0
Placinta cu ton si ceapa verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

280 gr Faina alba
150 gr Unt
400 gr Chefir
2 buc Oua
1 plic Praf de copt 2 lingurite
1 legatura Ceapa verde
200 gr Ton la conserva 1 cutie mica
2 linguri Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat

Placinta cu ton si ceapa verde

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O placinta foarte rapida si gustoasa. Aluatul se pregateste foarte usor, doar amestecam cu un tel toate ingredientele si este gata 🙂 . Umplutura o puteti pune dupa preferinta fiecaruia, dar va pot spune ca cu ton si ceapa verde este perfecta.

(Visited 1.035 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ceapa o spalam si o taiem marunt, o punem sa se caleasca pentru 2-3 minute intr-o tigaie cu putin ulei.

2
Facut

Apoi adaugam tonul scurs bine de ulei, potrivim de sare, piper negru si amestecam totul bine. Stingem focul si lasam sa se raceasca.

3
Facut

Acum pregatim aluatul: intr-o cratita punem la topit untul, apoi il lasam sa se racoreasca.

4
Facut

Dupa care, adaugam chefirul.

5
Facut

Apoi ouale si o lingurita de sare, amestecam bine cu un tel.

6
Facut

Urmeaza sa adaugam faina in care am incorporat praful de copt.

7
Facut

Amestecam bine sa nu fie cocoloase.

8
Facut

Turnam jumatate de aluat intr-o tava rotunda, care am tapetat-o cu hartie de copt si peretii i-am dat cu un pic de unt.

9
Facut

Deasupra punem umplutura de ceapa si ton, o distribuim uniform.

10
Facut

Dupa care adaugam si restul de aluat ramas, nivelam atent totul.

11
Facut

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 180-200°C, sau pana se rumeneste frumos.

12
Facut

O scoatem din tava si o lasam sa se raceasca bine, apoi o taiati felii si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Mancare de naut cu spanac
urmator
Tocanita de rosii
anterior
Mancare de naut cu spanac
urmator
Tocanita de rosii

2 comentarii Ascunde comentariile

Adauga comentariu