Ingrediente
-
1 legatura Frunze de papadie
-
1 lingura Seminte de pin
-
1-2 linguri Stafide
-
2 buc Oua
-
dupa gust Piper negru macinat
-
dupa gust Fulgi de ardei iuteoptional
-
1 lingurita Saredupa gust
-
3-4 linguri Ulei de masline
-
1 lingura Otet balsamicoptional
Mod de preparare
Papadia – o planta cu mare renume, ce ne aduce sanatate si numai beneficii intregului organism. Ea contine un aport mare de vitamine si minerale. De la aceasta planta poti folosi atat florile cat si radacina si frunzele.
Astazi va propun sa facem o salata delicioasa din frunze de papadie. Salata din frunze de papadie curata organismul nostru de toxinele acumulate o iarna intreaga 😉 ideal ar fi sa le consumam primavara cand frunzele sunt fragede, dar papadia este o planta care ne bucura si vara cu prezenta ei.
Cand eram micuta, deseori il vedeam pe bunelul culegand frunze de papadie si facea din ele salata, zicea ca este foaaaarte sanatos. Va zic cu mana pe inima… nu am gustat niciodata pana acum, de frica amaraciunii. Odata cu trecerea anilor, pui accentul pe sanatate si zici ca nu e chiar amar 🙂
Aceasta salata este o improvizatie, dar una foarte reusita… semintele de pin ii dau un gust aparte, stafidele dau o nota dulcie, iar otetul balsamic – un gust acrisor… ce pot sa zic, nici vorba de gust amar.
Otetul balsamic il poti inlocui cu lamaie, fulgii de ardei iute ii poti omite daca nu ii ai.
Toate plantele medicinale se consuma cu precautie si moderatie… frunzele de papadie eu le consum in cure medicinale si cu scop terapeutic timp de 4-5 zile, apoi fac pauza. Pe viitor o sa revin cu mai multe retete din aceasta planta.
Pasi de urmat
1
Facut
|
Ar fi de dorit sa alegeti frunze tinere si fragede, dar sunt bune si acelea mari si frumoase... doar sa le indepartati partea dinspre codita, acea mai vanjoasa. Frunzele se spala si se pun neaparat in apa rece cu sare pentru minim 2-3 ore, asa se reduce un pic din amaraciune. Ouale le fierbeti si decojiti. |
2
Facut
|
Intr-un vas se pun frunzele de papadie, pe care le rupem sau taiem bucati medii. Adaugam semintele de pin, stafidele, ouale fierte pe care le taiem in jumate, saram si piparam dupa gust. Urmeaza sa punem uleiul de masline si otetul balsamic, fulgii de ardei iute sunt optionali. Inainte de a servi, amestecam totul. |