0 0
Biscuiti „Conuri de brad” (cu cacao)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

300-310 gr Faina alba
150 gr Unt moale, la temperatura camerei
90 gr Zahar pudra + 20-30 gr pentru ornat
1 buc Ouă
25 gr Cacao pudra
0,5 lingurita Praf de copt
un praf Sare cat un varf de cutit

Biscuiti „Conuri de brad” (cu cacao)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Iarna vine cu farmecul sau… zapada, cadouri, globuri colorate, bucurie, miros de brad 🙂 Astazi vreau sa va atrag atentia cu niste biscuiti spectaculosi, buni si gustosi. In prag de sarbatori, eu pregatesc neaparat fursecurile „Conuri de brad” sau biscuitii „Cusma lui Guguta”, anul acesta am diversificat un pic 😉
Ai mei au fost fermecati… cum suntem mari amatori ai ciocolatei, noi i-am adorat din prima. Asa ca am fost nevoita sa fac si sa mai fac, dar din dublu ingrediente.
Trebuie sa ii incercati neaparat, la sigur ca nu o sa regretati!

Vizitat de 443 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mare punem untul moale si zaharul pudra, praful de sare. Amestecam cu o paleta pana se omogenizeaza.

2
Făcut

Apoi adaugam oul si iarasi amestecam bine (am preparat din portie dubla), oul trebuie sa fie la temperatura camerei si el.

3
Făcut

Urmeaza sa adaugam in vas praful de cacao, dupa care cernem faina cu praful de copt.

4
Făcut

Amestecam totul bine pana obtinem un aluat neted, molcut si nelipicios... usor de modelat.

5
Făcut

Din acest aluat formam bilute, aproximativ de 40 gr.

6
Făcut

Fiecarei bilute ii dam o forma lunguiata si o punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt.

7
Făcut

Cu ajutorul unui cutit o sa-i dam forma perfecta conului. O sa facem mici adancituri, oblic si la aceeasi distanta una de cealalta, dar nu pana la capat.

8
Făcut

Apoi in cealalta directie... exact ca in poza.

9
Făcut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ 15 de minute.

10
Făcut

Dupa ce s-au copt, ii presuram cu zahar pudra pentru a le reda aspectul frumos de zapada. Biscuitii ii tinem in pozitie verticala.

11
Făcut

Sunt foarte gustosi!
Pofta Buna!

anterior
Somon in sos de unt si usturoi
urmator
Salata cu frunze de papadie

Adaugă comentariul tău