0 0
Somon in sos de unt si usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

700-800 gr Somon
80 gr Unt topit
2-3 crengute Rozmarin
1 legatura Marar verde mica
7-8 catei Usturoi
1 buc Lamaie 1 lingurita de suc
1 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat

Somon in sos de unt si usturoi

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Se apropie sarbatorile si multe gospodine au inceput deja sa faca mici planuri de pregatire a bucatelor pentru masa festiva. Fie ca sunt bucate traditionale, fie ca sunt internationale… fiecare cu ce au mai bun sau ce se primeste mai bine. Vreau si eu sa va propun ceva gustos si deosebit „Somon in sos de unt si usturoi”. Imi place mult somonul si anume, astfel pregatit il putem servi cu mamaliga, legume la gratar, paste, etc. Plus la toate, nu necesita mult efort si migaleala in gatire.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Bucata de somon se spala, apoi se tapeteaza cu un servetel de hartie pentru a sterge surplusul de apa si se taie bucati potrivite. Saram si piparam pe ambele parti si aranjam bucatile intr-o tava asternuta cu foaie de copt.

2
Facut

Intr-un bol punem untul topit, o lingura de suc de lamaie, usturoiul pisat, mararul si rozmarinul tocat, amestecam bine totul.

3
Facut

dupa care, cu acest amestec ungem bine bucatile de somon.

4
Facut

Punem deasupra o folie de aluminiu... mai bine zis, astupam bine tava de copt si dam totul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, la temperatura de 190-200°C.

5
Facut

Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si luam folia de aluminiu.

6
Facut

Se serveste imediat, cald.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Gem din piersici
urmator
Biscuiti „Conuri de brad” (cu cacao)
anterior
Gem din piersici
urmator
Biscuiti „Conuri de brad” (cu cacao)

Adauga comentariu