0 0
Brownie cu dovlecel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Brownie
150gr Ciocolata neagra
200 gr Dovlecei dovlecel tinerel
180 gr Zahar
150 gr Faina alba
100 gr Unt
2 buc Oua
30 gr Cacao pudra
5 gr bicarbonat de sodiu
0,5 lingurita Sare
1 buc Esenta de vanilie o poti inlocui cu cea de rom
Glazura
60 ml Lapte de vaca
60 gr Zahar
20 gr Cacao pudra
40 gr Unt
Decorare
50 gr Ciocolata neagra optional
cateva frunzulite Menta verde

Brownie cu dovlecel

Ingrediente

  • Brownie

  • Glazura

  • Decorare

Mod de preparare

Share

Cine a zis, a zis corect: „Oamenii fericiti citesc si beau cafea” 🙂 Si ce merge mai bine cu o cafea? Sigur ca un brownie cu ciocolata neagra, foarte bun si delicios!
Nu am cuvinte suficiente pentru a va reda gustul si textura acestui brownie… este pur si simplu fenomenal, il puteti pregati cu incredere chiar si pentru o masa de sarbatoare. Dovlecelul este un ingredient des intalnit la prepararea deserturilor, el are un gust neutru dar ii da copturii o textura interesanta, umeda si moale. Va asigur ca in acest brownie, dovlecelul nu se simte absolut defel, aici predomina gustul intens de ciocolata si cacao. Apropo! Nu va zgarciti, alegeti o ciocolata si cacao buna, de calitate.
Chiar va propun sa va rasfatati un pic… Brownie + o carte buna, pe care sa o puteti citi in liniste + o cafea aromata… ce poate fi mai bun? Tu ce zici? 😉

(Visited 206 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ciocolata si untul il topim la baie de aburi sau la cuptorul cu microunde... aveti grija la cuptorul cu microunde sa folositi impulsuri mici si amestecati periodic ca sa nu ardeti ciocolata. Apoi lasam sa se raceasca un pic.

2
Facut

Dovlecelul il dam prin razatoarea cea mica.

3
Facut

Intr-un vas mai mare punem ouale, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Amestecam totul bine.

4
Facut

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de cacao si bicarbonatul de sodiu.

5
Facut

Adaugam in vasul cu oua compozitia uscata si amestecam bine. Urmeaza dovlecelul dat prin razatoare.

6
Facut

Si apoi ciocolata cu untul topit, care intre timp s-a racorit.

7
Facut

Amestecam totul bine si turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (forma 24-24 cm). Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 175°C pentru 25-30 de minute.

8
Facut

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca iese bine, il scoatem din rola si il lasam sa se raceasca.

9
Facut

Facem apoi glazura: intr-un vas punem toate ingredientele pentru glazura si amestecam bine... fierbem la foc mediu, pana se incorporeaza toate ingredientele. Eu am asteptat sa se raceasca un pic ca sa aiba o consistenta mai groasa.

10
Facut

Am turnat glazura deasupra copturii si am nivelat usor. Deasupra am ornat cu ciocolata neagra, am dat prin razatoarea mai lata.

11
Facut

Este foarte gustos... il savurati cu ce preferati mai mult :)
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata cu frunze de papadie
urmator
Prajitura rasturnata cu mere
anterior
Salata cu frunze de papadie
urmator
Prajitura rasturnata cu mere

Adauga comentariu