2 0
Turte cu chefir

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

600-700 gr Faina alba
500 ml Chefir
1 buc Oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita Zahar
0,5 lingurita Sare
2 linguri Ulei de floarea soarelui + ulei pentru prajit

Turte cu chefir

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Astazi vom pregati niste turte pufoase si gustoase cu chefir. Aceasta este o reteta foarte veche, mostenita inca de la bunica mea, care la randul sau a mostenit-o de la bunica sa. Aceste turte le puteti servi asa simple, sau le puteti unge cu magiun, unt, miere, fiecare cum prefera… copiii mei le adora pur si simplu presurate deasupra cu un pic de zahar pudra. Nu se prepara greu si sunt pur si simplu delicioase 🙂 .

Vizitat de 21.107 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mare punem oul, 2 linguri de ulei, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu, amestecam totul un pic.

2
Făcut

Si adaugam chefirul, amestecam bine.

3
Făcut

O sa observati ca la suprafata compozitiei apar mici bule de aer, este un semn bun ca bicarbonatul de sodiu a intrat in reactie cu chefirul. Acum vom adauga, putin cate putin, faina si amestecam cu un tel. Cand aluatul devine mai gros, framantam cu mainele.

4
Făcut

Veti obtine un aluat cam lipicios, nu va fie teama - asa trebuie sa fie, pe care il astupam cu folie alimentara si il lasam sa se odihneasca pentru 30 de minute.

5
Făcut

Dupa care, presuram bine cu faina masa de lucru si trecem aluatul pe ea. Nu il framantam, doar ii dam o forma mai lunguiata.

6
Făcut

Si il impartim in 7 parti aproximativ egale.

7
Făcut

Carora le dam o forma rotunda. Le astupam cu un prosop de bucatarie.

8
Făcut

Luam o bucata de aluat si intindem o turta rotunda.

9
Făcut

Sa nu fie prea subtire, caci nu va fi asa pufoasa.

10
Făcut

In mijloc ii faceti 2 taieturi cu un cutit, asta pentru a nu se umfla prea tare in timpul prajirii, dar puteti incerca si fara ele.

11
Făcut

Intr-o tigaie incingem bine uleiul si punem turta in ea.

12
Făcut

Bulele formate de aer le intepati usor cu o furculita.

13
Făcut

Prajim turta pe ambele parti, la foc mediu, pana se rumeneste frumos.

14
Făcut

Apoi o trecem pe o farfurie pe care punem un servetel de bucatarie.

15
Făcut

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat.

16
Făcut

Sunt bune atat calde, cat si reci.
Pofta Buna!

anterior
Prajitura cu mere si faina de secara
urmator
Frigarui de porc

Adaugă comentariul tău