0 0
Mancare de fasole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Fasole alba
2 buc Ceapa
2-3 catei Usturoi
1 buc Frunze de dafin
4-5 boabe Piper negru boabe
0,5 lingurita Piper negru macinat
1-2 lingurite Sare dupa gust
50-70 ml Ulei de floarea soarelui

Mancare de fasole

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Aceasta reteta este cea mai simpla metoda de preparare a fasolii. Nu necesita mult timp si efort ca sa o pregatiti si merge de minune cu niste muraturi, sau cu o salata de varza murata cu ceapa.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Fasolea se spala si se pune la inmuiat de cu seara, sau pentru 4-5 ore.

2
Facut

Procedam astfel pentru a micsora timpul de fierbere.

3
Facut

Punem fasolea la fiert in apa, nu chiar multa, asa cat sa o acopere, strangeti spuma care se formeaza deasupra.

4
Facut

Cand incepe sa fiarba, scurgeti apa din cratita si adaugati alta apa fierbinte inapoi la fasole, de data aceasta le acoperiti de 2-3 ori.

5
Facut

Cand incepe sa fiarba apa iarasi, curatam de coaja cepele si adaugam in cratita doar una dintre ele, frunza de dafin cu piperul negru boabe si lasam sa fiarba totul la foc mediu pentru 1 ora.

6
Facut

Apoi taiem marunt cealalta ceapa si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei.

7
Facut

Cand se rumeneste frumos, o adaugam in cratita cu fasole.

8
Facut

Lasam sa fiarba pentru 10 minute, apoi curatam de coaja usturoiul si-l taiem felii.

9
Facut

Il adaugam si pe el in cratita, saram si piparam.

10
Facut

Lasam sa fiarba pentru inca 10-15 minute si apoi stingem focul.

11
Facut

Se serveste calda cu niste muraturi, sau cu salata din varza murata :) .
Pofta Buna!

Adelina

Cotechino cu piure de cartofi
anterior
Cotechino cu piure de cartofi
Salata din mazare, ciuperci si ardei dulce
urmator
Salata din mazare, ciuperci si ardei dulce
Cotechino cu piure de cartofi
anterior
Cotechino cu piure de cartofi
Salata din mazare, ciuperci si ardei dulce
urmator
Salata din mazare, ciuperci si ardei dulce

Adauga comentariu