Ingrediente
-
4 buc Ouă+ 2 albusuri pentru decor
-
250 gr Zahar
-
1 pahar Zahar pudrade 250 ml
-
50 gr Drojdie proaspata
-
0,5 lingurita Sare
-
300 ml Lapte de vaca
-
250 gr Unt
-
1 kg Faina alba calitate superioara
-
1 buc Esenta de vanilie
-
1 buc Lamaie
-
150-200 gr Stafide
Mod de preparare
Incepem saptamana aceasta cu o reteta simpla de „Cozonac dulce cu stafide”. Un cozonac delicios pe care la cerinta celor mici, am hotarat sa-l glazurez. Deasupra l-am infrumusetat cu bombonele colorate „Codetta arlecchino”, dar fiecare procedeaza dupa placul si gustul sau.
Vizitat de 599 ori in total, și 1 vizite astăzi
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|
|
9
Făcut
|
|
10
Făcut
|
|
11
Făcut
|
|
12
Făcut
|
|
13
Făcut
|
|
14
Făcut
|
|
15
Făcut
|
|
16
Făcut
|
|
17
Făcut
|
|
18
Făcut
|
|
19
Făcut
|
|
20
Făcut
|
Ungem bine cu unt niste forme rotunde pentru copt si le tapetam bine cu faina, apoi punem ulei pe maini si luam cate o bucata de aluat din vas, ii dam o forma rotunda si o punem in tava, trebuie sa fie cam pina la jumatatea tavei, dupa care le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca pentru 40-50 de minute. |
21
Făcut
|
|
22
Făcut
|
|
23
Făcut
|
|
24
Făcut
|
|
25
Făcut
|