2 0
Cozonac dulce cu stafide

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

4 buc Ouă + 2 albusuri pentru decor
250 gr Zahar
1 pahar Zahar pudra de 250 ml
50 gr Drojdie proaspata
0,5 lingurita Sare
300 ml Lapte de vaca
250 gr Unt
1 kg Faina alba calitate superioara
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie
150-200 gr Stafide

Cozonac dulce cu stafide

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Incepem saptamana aceasta cu o reteta simpla de „Cozonac dulce cu stafide”. Un cozonac delicios pe care la cerinta celor mici, am hotarat sa-l glazurez. Deasupra l-am infrumusetat cu bombonele colorate „Codetta arlecchino”, dar fiecare procedeaza dupa placul si gustul sau.

Vizitat de 599 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mic punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 3 linguri de lapte cald, amestecam bine totul si lasam deoparte pentru 5 minute.

2
Făcut

Apoi preparam maiaua:
- Intr-un bol adanc turnam 150 ml de lapte cald, compozitia de drojdie, 150 gr de faina si 1 lingura de zahar, amestecati bine toata compozitia.

3
Făcut

La consistenta trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Acoperiti cu un prosop vasul si lasati pentru 45 de minute - 1 ora.

4
Făcut

Spalati bine stafidele si le puneti pentru 5 minute in apa calda, apoi le scurgeti bine.

5
Făcut

Intr-un vas mai mare bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pina devin spuma.

6
Făcut

Apoi adaugati laptele ramas.

7
Făcut

Faina o vom adauga putin cate putin: cernem un pic de faina si amestecam bine.

8
Făcut

Apoi adaugam maiaua, amestecam pina se incorporeaza totul.

9
Făcut

Dam prin razatoarea cea mica coaja de la o lamaie si o adaugam in vas.

10
Făcut

Apoi iarasi mai cernem un pic de faina, amestecam.

11
Făcut

Dupa care adaugam untul moale, la temperatura camerei.

12
Făcut

Mai adaugam inca un pic de faina si deja devine mai greu sa amestecam cu spatula, deci incepem sa amestecam cu mainele, aluatul este destul de lipicios.

13
Făcut

Presuram faina pe suprafata de lucru si trecem toata compozitia pe masa.

14
Făcut

Framantam bine cam pentru 10-15 minute, periodic adaugand faina.

15
Făcut

Pina obtinem un aluat moale, ce nu se lipeste de maini.

16
Făcut

Il punem intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 30 de minute.

17
Făcut

Dupa care iarasi il trecem pe masa de lucru, il aplatizam un pic si punem in mijloc stafidele. Le incorporam bine in aluat.

18
Făcut

Punem apoi aluatul intr-un vas mai mare, il acoperim cu o folie alimentara si lasam sa creasca pentru 50-60 de minute.

19
Făcut

In acest timp, aluatul isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.

20
Făcut

Ungem bine cu unt niste forme rotunde pentru copt si le tapetam bine cu faina, apoi punem ulei pe maini si luam cate o bucata de aluat din vas, ii dam o forma rotunda si o punem in tava, trebuie sa fie cam pina la jumatatea tavei, dupa care le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca pentru 40-50 de minute.

21
Făcut

Aluatul creste frumos, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 °C si le coacem la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Daca se rumenesc prea tare, le acoperiti cu o folie argintie.

22
Făcut

Intre timp, pregatim glazura: batem bine 2 albusuri cu un pahar de zahar pudra si 1 lingurita de suc de lamaie, pina devin spuma tare.

23
Făcut

Cand sunt gata copti, cozonacii se scot atent din tava: - se pune pe un prosop tava cu cozonac, se roteste un pic si cozonacul se desprinde foarte usor.

24
Făcut

Apoi il dam deasupra cu glazura si presuram cateva bombonele colorate.

25
Făcut

Foarte delicios.
Pofta buna!

Cornuri cu gem
anterior
Cornuri cu gem
Paine cu lapte
urmator
Paine cu lapte

Adaugă comentariul tău