1 0
Paine cu lapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Faina alba calitate superioara
200-220 ml Lapte de vaca
3 buc Oua
11 gr Drojdie uscata
1 lingurita Sare
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Seminte de susan optional

Paine cu lapte

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Va prezint o reteta de paine pe care am mostenit-o de la bunica mea. Se coceau aceste painici anume pentru mesele de sarbatoare, desigur ca in cantitati mult mai mari 🙂 . Eu insa va dau reteta doar pentru doua painici impletite. Este o paine extraordinar de gustoasa, rumena si frumoasa.

(Visited 412 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Adaugam drojdia uscata in laptele caldut, amestecam bine si lasam deoparte pentru 3-5 minute.

2
Facut

Apoi incorporam sarea in faina, in mijloc punem 2 oua si laptele amestecat cu drojdia, incepem sa framantam.

3
Facut

Adaugam uleiul si continuam sa framantam aproximativ pentru 10-15 minute.

4
Facut

Pina obtinem un aluat suplu si elastic, apoi ungem bine cu ulei un vas si il trecem in el. Astupam vasul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca, la loc caldut aproximativ pentru 40-60 de minute.

5
Facut

Dupa acest timp, aluatul isi dubleaza, sau chiar tripleaza volumul.

6
Facut

Il rasturnam apoi pe masa de lucru si-l impartim in 2 bucati.

7
Facut

Fiecare bucata o mai impartim inca in 3 bucati aproximativ egale, le dam o forma rotunda.

8
Facut

Luam o biluta si o rulam ca pe un snur, pentru o painica vom avea nevoie de 3 snururi, deci vom folosi 3 bilute.

9
Facut

Le suprapunem la un capat si incepem sa impletim, trecem cate un snur unul peste altul.

10
Facut

Pana vom obtine o paine impletita.

11
Facut

Punem painea intr-o tava in care am asternut o foaie de copt, procedam astfel si cu celelalte bilute, pentru a face inca o paine impletita, pe care o punem in tava alaturi de cealalta paine. Le astupam apoi cu folie alimentara si le lasam sa creasca pentru 30 de minute.

12
Facut

Dupa acest timp, batem bine un ou si ungem cu el painea noastra, deasupra presurati cu seminte de susan, dar puteti sa o lasati asa simpla, doar cu ou.

13
Facut

Le coacem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 30-35 de minute, pina se rumenesc frumos.

14
Facut

Apoi le scoatem din cuptor si le astupam,pentru cateva minute, cu un prosop.
Pofta Buna!

Adelina

Cozonac dulce cu stafide
anterior
Cozonac dulce cu stafide
Pasca cu branza
urmator
Pasca cu branza
Cozonac dulce cu stafide
anterior
Cozonac dulce cu stafide
Pasca cu branza
urmator
Pasca cu branza

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here