0 0
Dulceata de visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Visine fara samburi
600 - 700 gr Zahar

Dulceata de visine

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Zilele trecute am auzit conversatia a doua colege, vorbeau ceva despre conservatii… m-am apropiat si eu de ele, zic – aflu acus ceva interesant 😉 Vorbeau despre visina, care si ce o sa pregateasca… am luat o foaie, un stilou si repejor m-am asezat langa ele. Ce sa zic… toate „gospodine experimentate”, dar iata anume astfel nu am pregatit niciodata dulceata de visine… modul de pregatire se aseamana cu cel a ciresilor albe – „de azi, pe maine” 🙂 E ok zic, fac si eu neaparat, cu atat mai mult ca am gustat aceasta dulceata pregatita de una din ele si mi-a placut mult.
Nu stiu de ce, dar dulceata de visine nu prea faceam eu, niciodata nu mi se primea consistenta dorita. Compot sau visine conservate in suc propriu, dar dulceata – nu…pana azi 😉 Credeti-ma, atat de gustoasa si aromata ca, de acum inainte aceasta dulceata o voi pregati neaparat de fiecare data la sezonul visinelor. Nu se pregateste greu, defel, trebuie doar sa urmati pasii intocmai si o sa obtineti cea mai gustoasa dulceata de visine pe care ati gustat-o vreodata. Numai buna pentru clatite, copturi, sau asa simplu- pe o felie de paine la micul dejun.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam visinele si le scoatem samburii.

2
Facut

Apoi adaugam peste ele zaharul, amestecam un pic... miscand un pic capetele vasului. Acoperim vasul (cu o folie alimentara, sau un capac) si lasam la rece pentru cateva ore sa lase sucul lor. De obicei eu le las peste noapte.

3
Facut

Cam asa ar trebui sa arate, chiar si peste cateva ore.

4
Facut

Apoi, urmeaza sa punem totul la fiert. Din moment ce o sa inceapa a fierbe, strangeti spuma ce o sa se formeze la suprafata cu o lingura sau spumiera si lasati la foc mediu pentru 15-20 min. Apoi stingeti flacara si lasati asa pentru minim 6 ore.

5
Facut

In poza de mai sus este o cantitate de 2 kg... nu am reusit sa fac poza la spuma formata, asa ca, am hotarat sa fac neaparat la „tura doi”.

6
Facut

Dupa sase ore, mai dati in fierbere inca pentru 15-20 minute si repetam „procedura cu 6 ore”.

7
Facut

Deja la a treia fierbere, eu am lasat peste noapte... dimineata, am mai fiert inca cateva minute la foc mediu.

8
Facut

Dupa acest timp dulceata ar trebui sa aiba consistenta bine legata.

9
Facut

O punem asa fierbinte in borcane spalate si sterilizate din timp. Sigilam si le punem cu capacul in jos, le lasam asa pana a doua zi. Apoi borcanele cu dulceata le depozitati la rece in beci, sau intr-o camara speciala pentru conservatii.

10
Facut

Visina cu visina... o dulceata senzationala!

11
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”
anterior
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”

Adauga comentariu