0 0
Dulceata de cirese albe

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1 kg Cirese albe
1 kg Zahar
200 ml Apa

Dulceata de cirese albe

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O dulceata senzationala, cu un gust fin si o aroma deosebita, iar de culoare nici nu mai zic nimic… aur curat 😉 . Este o reteta foarte veche, tot secretul este in timpul fierberii, pe etape. Daca observati ca totusi dulceata nu se leaga, ramane lichida, atunci o mai fierbeti un pic. Si v-as mai sfatui sa nu faceti dulceata din o cantitate mare de cirese, cel mai bine ar fi din doua kilograme.

Vizitat de 3.934 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine ciresele.

2
Făcut

Se curata de samburi.

3
Făcut

Zaharul cu apa se pune intr-un ceaun si se fierbe, amestecand continuu pana se dizolva bine.

4
Făcut

Il lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

5
Făcut

Apoi adaugam ciresele si amestecam usor, cand incepe sa fiarba dam focul incet si coacem dulceata pentru 10-15 minute.

6
Făcut

Apoi stingem focul si lasam dulceata sa stea in oala pentru 24 de ore, nu puneti capacul deasupra, puteti sa o acoperiti doar cu un prosop subtire ce ii va permite sa respire :) .

7
Făcut

Dupa acest timp, fierbeti din nou dulceata timp de 10-15 minute, stingeti focul si mai lasati inca 24 de ore.

8
Făcut

Cam asa ar trebui sa arate dulceata inainte de a o fierbe pentru a treia oara, o punem pe foc si o lasam pentru inca 10-15 minute.

9
Făcut

Dupa care, o punem asa fierbinte in borcane spalate se sterilizate din timp.

10
Făcut

Sigilam borcanele si le punem cu capacul in jos, le lasam asa pana a doua zi.

11
Făcut

Apoi borcanele cu dulceata le depozitati la rece in beci, sau intr-o camara speciala pentru conservatii.

anterior
Supa de cartofi
urmator
Cartofi cu legume la rola

Adaugă comentariul tău