2 0
Asorti de legume marinate

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1,5 kg Gogosari
1 buc Conopida mare
1,5 kg Castraveti
2-3 buc Dovlecei medii
1,5 kg Morcov
3 buc Ceapa mari
20 catei Usturoi
20 de boabe Piper negru boabe
15 boabe Ienibahar
cateva crengute Marar uscat
cateva fire Frunze de telina
5 buc Frunze de dafin
Pentru marinata
3 pahare Apa
0,5 pahar Zahar
1 pahar Otet de masa de 9%
3 lingurite Sare neiodata

Asorti de legume marinate

Ingrediente

  • Pentru marinata

Mod de preparare

Distribuie

Suntem in plin sezon al conservatiilor pentru iarna si cum la mine in familie legumele marinate se consuma in cantitati industriale 🙂 …astazi va prezint faimoasa mea reteta „Asorti de legume marinate”. Pot fi folosite cu mare succes la mesele de sarbatoare pe langa mancarurile din carne, datorita gustului placut si aspectului atragator. V-as recomanda sa tineti in apa rece pentru 3-4 ore castravetii si conopida. Eu am folosit borcane de 1,5 litri si cantitatea de legume mi-a ajuns pentru 5 borcane, cantitatea de apa difera in dependenta de densitatea legumelor in borcan… asa ca, o masurati singuri. Legumele astfel marinate sunt crocante si cu un gust dulce-acrisor.

Vizitat de 2.981 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim toate ingredientele: curatam de coaja ceapa si usturoiul.

2
Făcut

Curatam de coaja morcovul si il taiem rondele subtiri.

3
Făcut

Pentru a taia legumele, am folosit un cutitas zimtat.

4
Făcut

Castravetii se spala bine.

5
Făcut

Si se taie rondele aproximativ cu grosimea de 1-1,5 cm.

6
Făcut

Dovleceii se spala bine si la fel se taie rondele.

7
Făcut

Conopida se taie floricele si spala bine in apa rece.

8
Făcut

Spalam bine gogosarii si-i taiem felii.

9
Făcut

La fundul borcanului punem o crenguta de telina, floarea de la marar uscat, frunza de dafin, 4 catei de usturoi, cateva felii de ceapa taiate rondele, 3 boabe de ienibahar si 4-5 boabe de piper negru.

10
Făcut

Apoi aranjam in straturi legumele.

11
Făcut

Intr-o cratita cu volumul de 5 litri punem apa la fiert, cand incepe a fierbe o turnam in borcanele cu legume. Deasupra punem capacele, fara a le sigila. Lasam sa stea astfel pentru 10-15 minute.

12
Făcut

Acum vom masura apa din borcane cu un pahar de 200 ml, pentru a va orienta la prepararea marinadei. Am turnat inapoi in cratita apa doar de la 4 borcane, de la un borcan am aruncat-o fiindca daca vom adauga si otetul se primeste prea mult lichid.

13
Făcut

In dependenta de cate pahare cu apa aveti, adaugati aici zaharul si sarea. Amestecati bine pana se dizolva, cand incepe sa fiarba adaugati otetul.

14
Făcut

Lasati sa dea in clocot si imediat turnati in borcan si sigilati capacul, borcanul il puneti sub o plapuma calda cu capacul in jos.

15
Făcut

Procedati astfel cu toate borcanele si le lasati la caldut 12 ore, sau peste noapte.

16
Făcut

Apoi le depozitati la rece intr-o camara sau beci. Sunt gata de consum in 2-3 saptamani.
Pofta Buna!

anterior
Tartine fierbinti
urmator
Vinete evantai

Adaugă comentariul tău