0 0
Biscuiti Mazurka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 pahar Faina alba de 250 ml
1 pahar Zahar
1 pahar Nuci alune de padure, nuci si seminte preferate
1 pahar Fructe uscate stafide, caise, prune, merisoare...
2 buc Oua
1 lingurita Praf de copt
0,25 lingurita Sare

Biscuiti Mazurka

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Demult planificam sa va prezint aceasta reteta de biscuiti taiati la tava. Sunt niste biscuiti de origine poloneza, ce se pregatesc traditional de Paste, adica la sarbatorile Pascale. Pe cat sunt de gustosi, atat sunt si sanatosi… folositi fructele si nucusoarele dumneavoastra preferate. Eu am folosit stafide, curmale taiate, merisoare si nuci. Nu se pregatesc greu si, as spune eu, ca ingredientele sunt destul de accesibile. Ii puteti servi cu o cana de lapte, cafea sau ceai… sunt sigura ca o sa va placa 😉

(Visited 40 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem ouale si zaharul.

2
Facut

Mixam bine pana se fac spuma.

3
Facut

In faina punem sarea si praful de copt, amestecam cu o furculita bine... apoi punem faina in vasul cu oua. Amestecam usor totul sa nu fie cocoloase, cu miscari usoare de sus in jos.

4
Facut

Nucile trebuie sa fie maruntite cu un cutit, fructele uscate le inmuiati pentru cateva minute in apa (5-10 min)... apoi adaugati totul in vas si amestecati usor.

5
Facut

Puneti aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Cu ajutorul unei spatule sau linguri nivelam totul bine intr-un strat de 1 cm. grosime. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180-200°C pentru 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.

6
Facut

Cat este calda, o taiati repede fiindca atunci cand se raceste, se intareste si este dificil de taiat.
Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Morcov marinat in stil coreean
urmator
Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor
anterior
Morcov marinat in stil coreean
urmator
Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

Adauga comentariu