0 0
Risotto cu ciuperci de padure

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

300 gr Orez Bob rotund
40-50 gr Ciuperci de padure deshidratate
500-600 ml Supa de legume sau apa in care vom tine ciupercile
1 buc Ceapa
2 catei Usturoi
4 linguri Ulei de masline
50 gr Unt
100 ml Vin alb
70 gr Parmezan ras
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Risotto cu ciuperci de padure

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Astazi va invit sa cinam impreuna in stil italian, „Risotto con funghi porcini secchi”! In acest sezon rece al anului avem nevoie de un pic mai multe calorii si cred ca aceasta reteta este perfecta 🙂 . Ce poate fi mai gustos decat orezul asta fin, cremos si cu o aroma placuta de ciuperci de padure? Pur si simplu delicios!

Vizitat de 259 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine ciupercile, le punem intr-un bol mai mare si turnam peste ele 600 ml de apa calda. Lasati-le 2 ore sa se reconstituie.

2
Făcut

Spalam in 2-3 ape orezul.

3
Făcut

Curatam de coaja ceapa si cateii de usturoi, taiem totul marunt.

4
Făcut

Punem pe foc un ceaun si turnam in el 4 linguri de ulei de masline si 25 gr de unt.

5
Făcut

Apoi punem sa se caleasca ceapa si usturoiul in el.

6
Făcut

Ciupercile le scoatem din apa, le taiem un pic. Apa o pastram, eu am folosit-o in locul supei de legume.

7
Făcut

O punem intr-o cratita sa dea in clocot.

8
Făcut

Adaugam ciupercile la ceapa calita, amestecam si lasam totul la foc mediu aproximativ pentru 5-7 minute.

9
Făcut

Apoi adaugam orezul, amestecand continuu, mai lasati vreo 2-3 minute.

10
Făcut

Acum adaugam vinul alb si amestecam bine, lasati sa se evapore alcoolul din el.

11
Făcut

Acum incepem sa turnam din supa, sau apa fierbinte, folosindu-ne de un polonic si amestecam pana cand orezul absoarbe supa, apoi mai turnam un polonic si amestecam bine.

12
Făcut

Procedura aceasta ar trebui sa dureze aproximativ 20-30 de minute, iar la finalul timpului orezul ar trebui sa fie "al dente".

13
Făcut

Adaugam cele 25 gr de unt ramase, amestecam.

14
Făcut

Dam prin razatoare parmezanul.

15
Făcut

Si-l adaugam la orez, saram si piparam.

16
Făcut

Amestecam totul bine, stingem focul, punem capacul la ceaun si mai lasam sa se patrunda totul pentru 5 minute.

17
Făcut

Se serveste cald, presurat cu putin parmezan.
Pofta Buna!

Carte din carne de porc
anterior
Carte din carne de porc
Briose cu ciocolata neagra
urmator
Briose cu ciocolata neagra

Adaugă comentariul tău