Ingrediente
-
10-16 flori Flori de dovlecel
-
1 buc Oua
-
125 gr Faina
-
200-220 ml Bererece
-
0,5 lingurita Sare
-
pentru prajit Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Sa imi zis cineva ca eu o sa mananc flori de dovleac, ba chiar mai mult, sa le pregatesc chiar eu… zau ca nu credeam 🙂
Dar iata ca, vara aceasta a trecut pe la noi in vizita o matusa recent venita din Italia si mare i-a fost mirarea cand a vazut tufa de dovleac in floare. Nu a stat mult pe ganduri, a strans florile si, in doi timpi si trei miscari, a pregatit faimoasa reteta italiana de „Fiori di Zucca croccanti in Pastella”. Nu m-am asteptat ca o sa ne placa, nu am mancat niciodata pana atunci… ceva nou si necunoscut pentru noi… dar mie imi plac provocarile 😉
De atunci, nu ezit sa pregatesc aceste flori frumusele si gustosele 🙂 Pe viitor o sa vin cu mai multe retete pregatite de mine, dar pana atunci… v-o prezint pe cea mai simpla!
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|