0 0
Rulada cu broccoli si piept de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250-300 gr Broccoli eu am folosit congelat
1 buc Piept de pui mediu
4 buc Oua
2 buc Ceapa medii
2-3 linguri Smantana
2 linguri Faina alba pline, cu varf
0,5 lingurita Praf de copt
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingura Sare
3 linguri Ulei de floarea soarelui
50-60 gr Cascaval optional

Rulada cu broccoli si piept de pui

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Of, mancarea aceasta! Stau si ma gandesc, oare ce sa mai gatesc astazi? Parca as vrea ceva simplu, repede si gustos… dar in acelasi timp sa bucure ochii si sufletul, nu doar gura si stomacul 😉 Nu m-am gandit prea mult si am hotarat ca pe langa mancarea de baza, sa prepar rulada aceasta cu broccoli si piept de pui.
Este o rulada foarte fina, cu un gust deosebit… o sa fie indragita chiar si de cei care nu sunt mare amatori de broccoli. Este sanatoasa si satioasa si o puteti sevi pe langa o garnitura preferata, sau ca aperitiv… este buna atat calda cat si rece.

(Visited 90 times, 4 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert, adaugam un pic de sare. Peste 30-40 de minute, pieptul de pui il scoatem din apa, il taiem bucati mai mici si lasam sa se raceasca. Nu aruncam apa in care a fiert, o sa avem nevoie de ea.

2
Facut

Buchetelele de broccoli le spalam si le punem la fiert in apa clocotita pentru 2-3 minute, apoi lasam sa se raceasca.

3
Facut

Ceapa o taiem felii si o calim in ulei pana se rumeneste.

4
Facut

Mixam bine carnea de pui si ceapa calita, intr-un blender sau masina de tocat carnea. Apoi adaugam cate un pic de apa in care a fiert pieptul de pui si amestecam bine pana obtinem o pasta pe care o putem unge usor. Saram si piparam dupa gust. Optional puteti adauga niste cascaval dat prin razatoare, dar nu este obligatoriu.

5
Facut

Intr-un vas punem ouale si le mixam bine, apoi adaugam faina si praful de copt, un pic de sare.

6
Facut

Buchetelele de broccoli le mixam bine cu un blender.

7
Facut

Si adaugam in aluat. Amestecam totul usor.

8
Facut

Apoi turnam toata compozitia aceasta, intr-un strat subtire, pe toata suprafata tavei (tava mea are dimensiunea de 34/34 cm.) Dam in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute la temperatura 180-200°C, trebuie sa se prinda bine compozitia.

9
Facut

Dupa acest timp, scoatem tava din rola si punem umplutura pe turta. Distribuim uniform pe toata suprafata, lasand o parte mica la un capat fara umplutura pe care o ungem cu smantana... asa o sa se lipeasca capatul ruladei.

10
Facut

Rulam totul in directia marginii pe care am uns-o cu smantana. apoi dam tava in cuptor inca pentru 15-20 de minute la temperatura 180-200°C.

11
Facut

Dupa care, se poate de servit... dar as putea zice ca este buna char si rece.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Flori de dovlecel pane
anterior
Flori de dovlecel pane

Adauga comentariu