2 0
Ciorba cu varza si sfecla rosie

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2 buc Sfecla rosie
1-2 buc Ceapa
1 buc Morcov mare
3-4 buc Cartofi mari
500 gr Varza
3-4 linguri Sos de rosii sau pasta de tomate 1-2 linguri
1 lingura Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 buc Frunze de dafin
2-3 fire Ceapa verde
1 legatura Patrunjel proaspat mica
2-3 fire Marar verde optional
2-3 fire Leustean optional
0,5 buc Lamaie sau bors acru 300-400 ml

Ciorba cu varza si sfecla rosie

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Va prezint cea mai simpla reteta de ciorba (bors) cu varza si sfecla rosie, este foarte gustoasa si vitaminoasa. La mine in familie este foarte apreciata. Deasemenea o prepar des in zilele de post, atunci nu mai adaug smantana 🙂 . Inca ceva! Am acrit ciorba cu suc de lamaie, dar merge foarte bine si cu bors acru.

Vizitat de 22.868 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pentru inceput, vom spala bine sfecla rosie si o vom pune la fiert intr-o cratita aproximativ pentru 50-60 minute.

2
Făcut

Curatam de coaja cartofii si-i taiem cubulete mici, ii lasam in apa pina pregatim celelalte ingrediente.

3
Făcut

Varza o taiem bucati medii, adica nici prea mari, dar nici prea mici si o punem intr-un vas aparte.

4
Făcut

Apoi curatam de coaja ceapa si o taiem marunt.

5
Făcut

Si o punem la prajit intr-un ceaun, sau o tigaie mai mare.

6
Făcut

Apoi curatam de coaja morcovul si-l dam prin razatoarea cea mare, il adaugam la ceapa usor rumenita.

7
Făcut

Amestecam totul si lasam sa se caleasca pentru 2-3 minute impreuna.

8
Făcut

Apoi adaugam sosul de rosii, sau pasta de tomate.

9
Făcut

Adaugam sare, frunza de dafin si piperul negru macinat, amestecam totul.

10
Făcut

Apoi punem varza si amestecam totul usor.

11
Făcut

Punem capacul si lasam sa se gateasca pentru 15-20 minute la foc mic. Punem apa la fiert intr-un ceainic.

12
Făcut

Dupa acest timp, trecem totul din ceaun intr-o cratita, cu volumul aproximativ de 4-5 litri, adaugam cartofii taiati cubulete, turnam apa fierbinte cat sa acopere totul bine si punem cratita la fiert. Cand incepe sa fiarba, facem focul mai mic si lasam sa se pregateasca pentru 20-30 de minute.

13
Făcut

Apoi sfecla rosie o trecem prin apa rece si o curatam de coaja, o dam prin razatoarea cea mare.

14
Făcut

Si o adaugam in cratita, amestecand totul bine.

15
Făcut

Scurgem sucul de la jumatate de lamaie si-l adaugam in cratita, cu el acrim ciorba noastra, dar puteti folosi bors acru, daca doriti. Lasam sa fiarba pentru inca 5-7 minute, gustam si potrivim de sare.

16
Făcut

Spalam bine legatura de verdeata si o taiem marunt.

17
Făcut

La final o adaugam in cratita, punem capacul, stingem focul si lasam sa se patrunda totul pentru 20-30 de minute, asa e mult mai gustos.

18
Făcut

Se serveste cu smantana, sau cu iaurt.
Pofta Buna!

Cappelletti
anterior
Cappelletti
Bruschete caprese
urmator
Bruschete caprese

Adaugă comentariul tău