0 0
Focaccia cu masline verzi

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 gr Faina alba calitate superioara
250-300 ml Apa calduta
25 gr Drojdie proaspata
60-70 ml Ulei de masline
1 lingurita Sare
1 lingurita Zahar
200 gr Masline verzi fara samburi
1-2 lingurite Rozmarin

Focaccia cu masline verzi

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Va prezint si reteta mea de focaccia cu masline verzi, se prepara usor si din putine ingrediente. Am incercat sa nu ma abat de la reteta originala italiana si pot sa spun ca rezultatul a fost foarte gustos, indeosebi au apreciat-o micii mei amatori de masline  🙂

Vizitat de 385 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un bol faramitam drojdia, punem apa calduta, lingurita de zahar si lasam cateva minute pina face spuma.

2
Făcut

Cernem faina intr-un vas mai adinc si adaugam sarea, facem o gaura in mijloc si turnam amestecul de drojdie cu apa.

3
Făcut

Framantam un aluat molcut, treptat adaugand si uleiul. Il invelim cu o folie de pelicula si cu un prosop, il lasam o ora sa creasca.

4
Făcut

Aluatul isi va dubla volumul.

5
Făcut

Intindem aluatul pe o tava acoperita cu o foaie de copt si il lasam un pic sa creasca.

6
Făcut

In acest timp pregatim maslinele, le taiem in jumatate.

7
Făcut

Punem maslinele pe toata suprafata de aluat si le apasam un pic.

8
Făcut

Presuram un pic de sare si rozmarinul uscat, sau daca aveti puteti sa folositi si proaspat, stropim cu putin ulei de masline.

9
Făcut

Dam la copt pentru 20-30 de minute la temperatura de 220 grade, pina se rumeneste frumos.

10
Făcut

Peste tot se simte miros placut de masline si rozmarin.
Pofta Buna!

anterior
Cartofi umpluti cu bacon la cuptor
urmator
Sos „Bechamel”

Adaugă comentariul tău