0 0
Pastrama din piept de pui

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1,5 kg Piept de pui
3-4 catei Usturoi
1 l Apa
1 lingura Zahar
2 linguri Sare
60 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Boia de ardei dulce
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita Piper negru boabe
2-3 buc Frunze de dafin

Pastrama din piept de pui

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O reteta extraordinara de pastrama din piept de pui, o alternativa foarte buna a mezelurilor din comert. Se pregateste usor si e foarte gustoasa. Aceasta pastrama o puteti folosi la micul dejun- la prepararea sandwichurilor si la salatele preferate. Celor mici le place mult chiar si asa calda, ca o fripturica de pui… carnea este frageda si suculenta. Daca doriti, puteti sa pregatiti aceasta reteta si din piept de curcan.

Vizitat de 932 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mare turnam apa, apoi adaugam zaharul, sarea, boabele de piper si frunza de dafin. Amestecam totul bine pana se dizolva sarea si zaharul.

2
Făcut

Spalati pieptul de pui si-l dezosati, taiati in jumatati. Trebuie sa aveti bucati de carne intregi si de preferat sa fie de aceeasi marime. Ceea ce ramane, folositi la alta mancare, am in vedere bucatica ceea de piept de pui mai mica.

3
Făcut

Apoi punem bucatile de carne in saramura.

4
Făcut

Astupam vasul cu capac si lasam sa se marineze carnea pentru 24 de ore, in frigider.

5
Făcut

Dupa acest timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boiaua de ardei dulce si usturoiul curatat si pisat.

6
Făcut

Scoatem carnea din saramura, o clatim sub jetul de apa rece si o lasam sa se scurga bine intr-o sita.

7
Făcut

Punem bucatile de carne intr-un vas pentru copt, le ungem pe ambele parti cu compozitia pregatita din timp.

8
Făcut

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam totul in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C pentru aproximativ 1 ora.

9
Făcut

Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca carnea de tot, asa acoperita cu folia de aluminiu.

10
Făcut

Apoi puteti sa o taiati felii.

11
Făcut

Pofta Buna!

anterior
Vinete coapte
urmator
Salata de vinete coapte cu rosii

Adaugă comentariul tău