0 0
Sirop de papadie – miere de papadie

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Flori de papadie
1 kg Zahar
1 buc Lamaie
1 l Apa

Sirop de papadie – miere de papadie

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Papadia este considerata o planta medicinala ale carei proprietati sunt miraculoase. In fiecare primavara, incer sa profit la maxim de ea… desigur, ca orice planta medicinala, o folosesc in cure de una sau doua saptamani. Deja v-am aratat cum pregatesc frunzele de papadie in salata, astazi va prezint reteta de sirop din papadie, sau mierea de papadie.
Florile de papadie se culeg intr-o zi insorita, pentru ca acestea sa fie complet deschise. Acest sirop are proprietatea de a elimina toxinele din organism, de a stimula activitatea ficatului, de a scade tensiunea arteriala avand un efect puternic antioxidant. Siropul pregatit se pastreaza la rece, intr-o camara sau beci.

Vizitat de 352 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Strangem florile din locuri nepoluate.

2
Făcut

Le spalam in cateva ape.

3
Făcut

Punem intr-o cratita floricelele bine scurse, apoi adaugam apa si punem totul la fiert... la foc mic pentru maximum 3-5 minute. Apoi acoperim cratita si lasam la rece, la infuzat peste noapte.

4
Făcut

Dupa acest timp, cu ajutorul unei site sau tifon, strecuram infuzia. Stoarcem bine florile de papadie. Infuzia obtinuta o punem intr-o cratita incapatoare la fiert. Adaugam zaharul si sucul stors de la lamaie. Periodic amestecam cu o lingura de lemn. Fierbem la foc mic aproximativ pentru o ora.

5
Făcut

Dupa acest timp, siropul ar trebui sa aiba o consistenta densa de culoare bruna. Punem siropul in borcanase sterilizate din timp.
Pofta Buna!

anterior
Rulada cu broccoli si piept de pui
urmator
Dulceata de coacaze rosii

Adaugă comentariul tău