0 0
Sirop de papadie – miere de papadie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Flori de papadie
1 kg Zahar
1 buc Lamaie
1 l Apa

Sirop de papadie – miere de papadie

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Papadia este considerata o planta medicinala ale carei proprietati sunt miraculoase. In fiecare primavara, incer sa profit la maxim de ea… desigur, ca orice planta medicinala, o folosesc in cure de una sau doua saptamani. Deja v-am aratat cum pregatesc frunzele de papadie in salata, astazi va prezint reteta de sirop din papadie, sau mierea de papadie.
Florile de papadie se culeg intr-o zi insorita, pentru ca acestea sa fie complet deschise. Acest sirop are proprietatea de a elimina toxinele din organism, de a stimula activitatea ficatului, de a scade tensiunea arteriala avand un efect puternic antioxidant. Siropul pregatit se pastreaza la rece, intr-o camara sau beci.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Strangem florile din locuri nepoluate.

2
Facut

Le spalam in cateva ape.

3
Facut

Punem intr-o cratita floricelele bine scurse, apoi adaugam apa si punem totul la fiert... la foc mic pentru maximum 3-5 minute. Apoi acoperim cratita si lasam la rece, la infuzat peste noapte.

4
Facut

Dupa acest timp, cu ajutorul unei site sau tifon, strecuram infuzia. Stoarcem bine florile de papadie. Infuzia obtinuta o punem intr-o cratita incapatoare la fiert. Adaugam zaharul si sucul stors de la lamaie. Periodic amestecam cu o lingura de lemn. Fierbem la foc mic aproximativ pentru o ora.

5
Facut

Dupa acest timp, siropul ar trebui sa aiba o consistenta densa de culoare bruna. Punem siropul in borcanase sterilizate din timp.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Rulada cu broccoli si piept de pui
urmator
Dulceata de coacaze rosii
anterior
Rulada cu broccoli si piept de pui
urmator
Dulceata de coacaze rosii

Adauga comentariu