0 0
Cornuri cu gem

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

550 gr Faina alba calitate superioara
50 gr Drojdie proaspata
3 buc Oua 2 in aluat si 1 pentru uns
100 gr Unt
200 ml Lapte de vaca
150 gr Zahar
0,5 lingurita Sare
1 buc Esenta de vanilie
200 gr Gem
50-70 gr Nuci

Cornuri cu gem

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Prepar de foarte mult timp aceasta reteta de „Cornuri cu gem”, iar astazi am hotarat sa v-o impartas si voua. Cel mai des prepar cornuletele cu gem de prune in care adaug nuca maruntita bine, dar puteti folosi oricare alt gem, dar sa nu fie prea lichid. Niste cornuri delicioase, numai bune pentru un mic dejun, pentru o gustarea cu lapte, ceai, sau cafea.

Vizitat de 329 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Topim untul intr-o cratita, la foc mic, il lasam sa se raceasca un pic.

2
Făcut

Intr-un vas batem 2 oua cu drojdia si sarea.

3
Făcut

Apoi amestecam bine untul cu zaharul.

4
Făcut

La amestecul de drojdie cu oua adaugam laptele, amestecam.

5
Făcut

Apoi adaugam vanilia, untul cu zaharul si iarasi amestecam bine.

6
Făcut

Dupa care, turnam putin cate putin din faina, amestecam pina incorporam toata faina.

7
Făcut

Framantam un aluat moale care nu se lipeste de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 1-2 ore la loc caldut.

8
Făcut

Dupa acest timp el isi va dubla, sau chiar tripla volumul.

9
Făcut

Scoatem aluatul pe masa de lucru, il impartim in 6 bucati aproximativ egale.

10
Făcut

Formam 6 bile pe care le astupam cu un prosop si le punem pentru 5-10 minute sa se odihneasca.

11
Făcut

In acest timp, maruntim bine nuca si o amestecam cu gemul.

12
Făcut

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul, sau cu un taietor reliefat de aluat, in 6-8 bucati. La marginea fiecarei fasii de aluat punem umplutura pentru cornuri.

13
Făcut

Apoi le rulam.

14
Făcut

Le punem pe o tava asternuta cu o foaie de copt, lasand loc intre ele, le lasam sa creasca pentru 20-30 de minute, apoi le ungem cu ou batut si le dam in cuptorul preincalzit la 200 °C pentru aproximativ 20-25 de minute.

15
Făcut

Sunt gata atunci cand se rumenesc frumos, sunt foarte deliciosi.
Pofta Buna!

Compot din fructe uscate
anterior
Compot din fructe uscate
Cozonac dulce cu stafide
urmator
Cozonac dulce cu stafide

Adaugă comentariul tău