1 0
Zacusca de vinete

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1,5-2 kg Rosii
1 buc Ardei iuti
3 kg Vinete
100 gr Usturoi
1 pahar Zahar de 200 gr
1,5 lingura Sare
350-400 ml Ulei de floarea soarelui
0,5-1 lingura Piper negru macinat dupa gust
0,5 pahar Otet de masa

Zacusca de vinete

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O reteta senzationala de „Zacusca de vinete” ce nu necesita sterilizare dupa coacere. Se pastreaza foarte bine in borcane pentru iarna si nu isi pierde gustul. Anul acesta am avut o recolta bogata de vinete. Asa ca, am preluat reteta de la vecina mea si m-am apucat de lucru. Este foarte gustoasa, eu am facut-o din cantitate dubla de ingrediente, la mine se mananca foarte bine. Ardei iute puteti sa puneti mai mult, daca va place mai picant.

Vizitat de 804 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine vinetele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.

2
Făcut

Le punem apoi intr-un vas, deasupra presuram o lingura de sare, lasam deoparte pina ne ocupam de celelalte ingrediente, intre timp o sa lase sucul lor amar.

3
Făcut

Rosiile se spala si se dau prin masina de tocat carne, impreuna cu ardeiul iute, se pun la foc intr-un ceaun mai mare, pentru 15-20 de minute din timpul cand incepe sa fiarba.

4
Făcut

Dupa acest timp, vinetele se spala sub jetul de apa, se scurg bine si se adauga in ceaun, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mediu pentru inca 15 minute.

5
Făcut

Dupa care adaugam zaharul, amestecam totul.

6
Făcut

Saram si piparam.

7
Făcut

Curatam usturoiul.

8
Făcut

Si il pisam deasupra, adaugam uleiul si amestecam bine, lasam la foc pentru 5-10 minute.

9
Făcut

Dupa care adaugam otetul, amestecam totul, gustam de sare, lasam pe foc inca pentru maximum 5 minute.

10
Făcut

Din timp pregatim capacele, spalam si sterilizam.

11
Făcut

Si borcanele - spalam si sterilizam.

12
Făcut

Turnam cu un polonic cate putin din zacusca in borcan, pina ce il umplem bine.

13
Făcut

Punem capacul si-l sigilam bine.

14
Făcut

Dupa care punem borcanul cu capacul in jos, astupam cu o plapuma calda si lasam asa pina a doua zi. Apoi il putem depozita in beci, sau camara rece.
Pofta Buna!

anterior
Ghiveci din dovlecei
urmator
Cartofi cu vinete

Adaugă comentariul tău