0 0
Supa crema de dovleac

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

800 gr Dovleac
1 buc Morcov mare, sau 2 buc mai mici
1 buc Ceapa
2 buc Cartofi medii
1 lingurita Ghimbir data prin razatoare, sau o bucatica mica
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline
20 gr Unt o bucatica mica
1 lingurita Sare dupa gust
2-3 linguri Seminte de dovleac optional

Supa crema de dovleac

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Toate anotimpurile anului isi au farmecul sau aparte, dar numai toamna putem sa regasim toate culorile in fructele si legumele preferate. Astazi am hotarat sa pregatesc o supa crema de sezon si anume una foarte gustoasa si vitaminoasa, o supa crema de dovleac. Foarte usor de preparat si foarte delicioasa, din ingrediente accesibile tuturor. Noua ne place sa o servim cu smantana, seminte de dovleac si crutoane aromate, foarte gustoasa. Incearca si nu vei regreta 🙂 .

Vizitat de 344 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Taiem dovleacul in jumatate si-i scoatem semintele.

2
Făcut

Semintele sa nu le aruncati, sunt foarte bune si sanatoase.

3
Făcut

Curatam toate legumele de coaja, adica: dovleacul, morcovul, ceapa, cartofii si ghimbirul.

4
Făcut

Le taiem apoi cubulete medii, asa ca in poza.

5
Făcut

Ceapa o taiem felii mai mari.

6
Făcut

Punem o cratita la foc, in ea adaugam uleiul si bucatica de unt.

7
Făcut

Apoi adaugam ceapa.

8
Făcut

Amestecam periodic si lasam sa se rumeneasca un pic.

9
Făcut

Dupa care, adaugam celelalte legume, amestecam totul bine.

10
Făcut

Piparam un pic si adaugam in cratita 1 litru de apa fierbinte.

11
Făcut

Nu mai mult, doar cat sa cuprinda legumele.

12
Făcut

Cand incepe sa fiarba dam focul mai incet, punem un capac la cratita si lasam asa aproximativ pentru 40-50 de minute.

13
Făcut

Sau pana cand legumele sunt bine fierte, saram si amestecam bine.

14
Făcut

Intre timp, prajim un pic semintele de dovleac, fara coaja.

15
Făcut

Acum urmeaza sa pasam bine supa noastra. Daca o doriti un pic mai lichida, atunci adaugati un pic de apa, pentru cremozitate puteti sa adaugati smantana dulce, ii da un gust deosebit.

16
Făcut

Se serveste neaparat calda, cu seminte si crutoane aromate.
Pofta Buna!

anterior
Frigarui de porc
urmator
Fursecuri cu unt

Adaugă comentariul tău