0 0
Chec cu portocale

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2 buc Portocale
250 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Zahar
3 buc Ouă
150 gr Unt
1 buc Esenta de vanilie
1 plic Praf de copt

Chec cu portocale

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Un chec cu portocale foarte delicios, aroma caruia ma duce mereu cu gandul la sarbatorile de iarna. Se prepara foarte repede si din putine ingrediente.

Vizitat de 4.387 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Topim untul intr-o cratita si-l lasam sa se raceasca.

2
Făcut

Spalam bine portocalele, dam prin razatoare coaja la o portocala si apoi stoarcem sucul din ambele portocale, aproximativ 150 ml de suc.

3
Făcut

Batem ouale spuma cu zaharul.

4
Făcut

Adaugati untul topit si racorit in compozitia de oua cu zahar, amestecati un pic.
Apoi turnati sucul de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie, amestecati.

5
Făcut

Amestecati praful de copt cu faina.

6
Făcut

Si o adaugati in vasul cu celelalte ingrediente, amestecati bine cu un tel, sa nu fie cocoloase.

7
Făcut

Aluatul il turnati intr-o forma de chec asternuta cu o foaie de copt. Se da la cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 180-200 grade °C.

8
Făcut

Il scoateti atunci cand este rumen, frumos si trece testul cu scobitoarea.

9
Făcut

Lasati checul sa se raceasca bine, il dati cu zahar pudra, il taiati felii si puteti sa il serviti.
Pofta Buna!

Salata cu fasole si sfecla rosie
anterior
Salata cu fasole si sfecla rosie
Salata galbena din piept de pui si legume
urmator
Salata galbena din piept de pui si legume

Adaugă comentariul tău