0 0
Biscuiti cu menta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-4 crengute Menta verde doar frunzulitele
200 gr Faina alba
1 lingurita Praf de copt
1 buc Oua
100 gr Unt moale, la temperatura camerei
100 gr Zahar

Biscuiti cu menta

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Niciodata nu m-am gandit ca poate fi atat de reusita menta in copturi. Doriti sa va uimiti invitatii, pe cei dragi din familie… sau o prietena la cafea, ceai? Aici aveti varianta perfecta 😉
Acesi biscuiti au o aroma si gust senzational de menta… pe bune, cel mic m-a intrebat: „Mami, ce ai pus in ei, pasta de dinti?” 🙂 Chiar am ras cu pofta!
Eu nu am pasat foarte tare frunzulitele de menta, erau vizibile bucatelele mici din frunzulite. Daca aveti dificultati la modelarea biscuitilor, ungeti un piculet mainile cu ulei fara miros…faina nu trebuie sa adaugati mai mult.
Trebuie neaparat sa-i incercati si din start va spun ca trebuie sa dublati cantitatea de ingrediente, se mananca repede si fac dependenta 😉

(Visited 22 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem frunzulitele de menta si zaharul, mixam bine cu un blender pana obtinem o pasta, cat mai fina posibil.

2
Facut

Apoi adaugam untul moale la temperatura camerei si oul, pasam totul bine.

3
Facut

Cam asa ar trebui sa arate toata compozitia.

4
Facut

Praful de copt il punem in faina, amestecam bine cu o furculita si cernem totul in vasul cu ingredientele umede, amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine.

5
Facut

Din aluat formam bilute cat o nuca, la mine au fost de 28-30 gr. Din cantitatea data mi-au iesit 16 biscuiti.

6
Facut

Le aplatizam usor cu mana si le punem intr-o tava asternuta cu o foaie de copt. Lasati un pic de loc intre ele.

7
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C timp de 15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca tare deasupra.

8
Facut

Asa arata in interior :)

9
Facut

Serviti cu multa placere!
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Tarta rapida cu dovlecei
urmator
Dulceata de trandafir, la rece
anterior
Tarta rapida cu dovlecei
urmator
Dulceata de trandafir, la rece

Adauga comentariu