0 0
Dulceata de trandafir, la rece

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1 kg Petale de trandafir
1 kg Zahar
1 buc Lamaie doar sucul

Dulceata de trandafir, la rece

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Voi cu ce mai asociati Vara?… legume, fructe, flori parfumate? Astazi imi vine in minte aroma intensa a trandafirilor…tot ca tot, dar nu ma las pana nu o sa am propriii mei trandafiri in gradina 😉 „comestibili”
Ce sa mai zic, „Vecina, draga vecina!”, e super cand ai relatii bune cu vecinii, am cules jumatate din trandafirii ei din gradina… anul acesta am dulceata din petale de trandafir 😉 Ador nespus aceasta dulceata, imi aduce aminte de sarbatorile petrecute la tara, la bunici… cozonacii aromati si cornuletele cu zahar… bunica folosea foarte des aceasta dulceata. Daca procurati trandafirii de la piata, sau nu sunteti siguri ca sunt curati, atunci neaparat trebuie sa spalati petalele inainte de a prepara dulceata si sa le uscati bine pe un prosop de bucatarie.
Spor la treaba, nu este defel greu… urmeaza sa pregatim ceva gustos 😉

Vizitat de 369 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

De la florile de trandafir alegem doar petalele. Le punem intr-un vas mai mare, apoi adaugam zaharul si sucul de la o lamaie mare.

2
Făcut

Framantam bine cu mainile pana obtinem consistenta dorita la dulceata.

3
Făcut

Dulceata o punem in borcane, spalate si sterilizate din timp, in fiecare borcan punem la final cate 1 lingura de zahar deasupra dulcetii, apoi sigilam borcanul cu capac. Pastram dulceata in frigider, la rece.
Pofta Buna!

anterior
Biscuiti cu menta
urmator
Briose cu banane si ciocolata

Adaugă comentariul tău