2 0
Supa de pui cu orez si legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Carne de pui
4-5 buc Cartofi medii
2 buc Morcov
2 buc Ceapa medii
1 buc Ardei gras
2 buc Rosii medii
200 gr Orez
1 buc Frunze de dafin
5-6 buc Piper negru boabe
1 crenguta Cimbru
2-3 fire Ceapa verde
1 legatura Patrunjel proaspat mica
2-3 fire Leustean optional
1 lingura Sare dupa gust

Supa de pui cu orez si legume

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Vreti sa ma credeti, sau nu, dar aceasta mancare am gatit-o de atatea ori, ca deja cred ca o pot face chiar si cu ochii inchisi 🙂 . Daca iubiti mai acrisor va propun sa adaugati niste bors acru si atunci o sa aveti o ciorba delicioasa de pui cu orez. Dar in sezonul rece, cand bantuie virozele si cei mici se imbolnavesc si fac des laringite si faringite, atunci eu nu ca nu pun bors acru, dar nici nu sarez tare supa. Este tare buna si simplu de preparat.

(Visited 6.307 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea o spalam si o taiem bucati nu chiar mari.

2
Facut

O punem la fiert intr-o cratita cu aproximativ 4 litri de apa.

3
Facut

Cand incepe sa fiarba, se strange atent spuma cu o lingura, sau spumiera. Dam focul mai incet si lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

4
Facut

Curatam de coaja 2 cepe medii si le punem impreuna cu piperul negru si frunza de dafin in cratita, adaugam sarea si amestecam. Lasam totul sa fiarba la foc mediu spre mic aproximativ 2 ore.

5
Facut

In acest timp pregatiti restul ingredientelor: cartofii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete.

6
Facut

Morcovii se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate si apoi felii.

7
Facut

Rosiile si ardeiul se spala, la ardei scoatem cotorul si taiem totul felii.

8
Facut

Dupa ce a fiert carnea, o scoatem cu o spatula, sau lingura intr-o farfurie.

9
Facut

In supa ramasa adaugam cartofii, morcovii pregatiti din timp si o crenguta de cimbru, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

10
Facut

Apoi adaugam ardeiul si rosiile.

11
Facut

Spalam in cateva ape orezul.

12
Facut

Si il adaugam imediat in supa, acum adaugam si carnea inapoi, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute, sau pina fierbe orezul.

13
Facut

Spalam bine legatura de verdeata si o taiem marunt.

14
Facut

Dupa ce a fiert orezul gustam supa si daca mai este nevoie mai adaugam un pic de sare, apoi punem verdeata taiata marunt. Lasam sa dea totul in clocot, stingem focul si punem deasupra cratitei un capac, o lasam acoperita cam pentru 10-15 minute pentru a se patrunde toate ingredientele si aromele.

15
Facut

Se serveste calda cu un ardei iute si cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

Racitura din cucos (Piftie)
anterior
Racitura din cucos (Piftie)
Briose cu vanilie
urmator
Briose cu vanilie
Racitura din cucos (Piftie)
anterior
Racitura din cucos (Piftie)
Briose cu vanilie
urmator
Briose cu vanilie

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here