2 0
Supa de pui cu orez si legume

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1-1,5 kg Carne de pui
4-5 buc Cartofi medii
2 buc Morcov
2 buc Ceapa medii
1 buc Ardei gras
2 buc Rosii medii
200 gr Orez
1 buc Frunze de dafin
5-6 buc Piper negru boabe
1 crenguta Cimbru
2-3 fire Ceapa verde
1 legatura Patrunjel proaspat mica
2-3 fire Leustean optional
1 lingura Sare dupa gust

Supa de pui cu orez si legume

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Vreti sa ma credeti, sau nu, dar aceasta mancare am gatit-o de atatea ori, ca deja cred ca o pot face chiar si cu ochii inchisi 🙂 . Daca iubiti mai acrisor va propun sa adaugati niste bors acru si atunci o sa aveti o ciorba delicioasa de pui cu orez. Dar in sezonul rece, cand bantuie virozele si cei mici se imbolnavesc si fac des laringite si faringite, atunci eu nu ca nu pun bors acru, dar nici nu sarez tare supa. Este tare buna si simplu de preparat.

Vizitat de 6.316 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Carnea o spalam si o taiem bucati nu chiar mari.

2
Făcut

O punem la fiert intr-o cratita cu aproximativ 4 litri de apa.

3
Făcut

Cand incepe sa fiarba, se strange atent spuma cu o lingura, sau spumiera. Dam focul mai incet si lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

4
Făcut

Curatam de coaja 2 cepe medii si le punem impreuna cu piperul negru si frunza de dafin in cratita, adaugam sarea si amestecam. Lasam totul sa fiarba la foc mediu spre mic aproximativ 2 ore.

5
Făcut

In acest timp pregatiti restul ingredientelor: cartofii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete.

6
Făcut

Morcovii se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate si apoi felii.

7
Făcut

Rosiile si ardeiul se spala, la ardei scoatem cotorul si taiem totul felii.

8
Făcut

Dupa ce a fiert carnea, o scoatem cu o spatula, sau lingura intr-o farfurie.

9
Făcut

In supa ramasa adaugam cartofii, morcovii pregatiti din timp si o crenguta de cimbru, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

10
Făcut

Apoi adaugam ardeiul si rosiile.

11
Făcut

Spalam in cateva ape orezul.

12
Făcut

Si il adaugam imediat in supa, acum adaugam si carnea inapoi, lasam sa fiarba pentru 10-15 minute, sau pina fierbe orezul.

13
Făcut

Spalam bine legatura de verdeata si o taiem marunt.

14
Făcut

Dupa ce a fiert orezul gustam supa si daca mai este nevoie mai adaugam un pic de sare, apoi punem verdeata taiata marunt. Lasam sa dea totul in clocot, stingem focul si punem deasupra cratitei un capac, o lasam acoperita cam pentru 10-15 minute pentru a se patrunde toate ingredientele si aromele.

15
Făcut

Se serveste calda cu un ardei iute si cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

Racitura din cucos (Piftie)
anterior
Racitura din cucos (Piftie)
Briose cu vanilie
urmator
Briose cu vanilie

Adaugă comentariul tău