1 0
Racitura din cucos (Piftie)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2-3 kg Carne de cucos un cucos
2-3 buc Ceapa
10-15 catei Usturoi
1 lingura Piper negru boabe 15-20 boabe
2 buc Frunze de dafin
1 lingura Sare dupa gust

Racitura din cucos (Piftie)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Ei si cum se apropie cu pasi grabiti sarbatorile de iarna, am hotarat sa va impartas si cateva retete pe care le gatesc obligatoriu pentru masa festiva. Una dintre acestea este si „Racitura din cucos (Piftie)”, pentru aceasta reteta am folosit un cucos de casa, asa ca nu a fost nevoie sa folosesc gelatina. Este o mancare foarte buna si sanatoasa. Cel mai mare neajuns al acestei retete este timpul de preparare mai indelungat fata de alte mancaruri, trebuie sa fiarba la foc foarte incet aproximativ 5-6 ore, dar va pot spune ca merita tot timpul si efortul depus.

Vizitat de 1.573 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim carnea de cucos: o spalam bine in cateva ape, o portionam si o aranjam atent intr-o cratita. Deasupra turnam apa cat sa cuprinda carnea, eu asa masor nivelul apei: apas cu mana carnea, apa trebuie sa fie nu mai mult de 2 degete deasupra ei si o punem la fiert.

2
Făcut

Sa fiti atenti la spuma care se formeaza, o srtrangeti pe toata cu o lingura si cand incepe sa fiarba, faceti focul mic.

3
Făcut

Curatam ceapa si usturoiul, dupa 15-20 de minute de fierbere le adaugam in cratita impreuna cu frunza de dafin, piperul negru boabe si sarea. Lasam totul sa fiarba pentru 5-6 ore la foc mic, fara a pune capacul deasupra.

4
Făcut

Dupa acest timp, scoatem atent carnea din cratita in care a fiert.

5
Făcut

Apoi supa de carne o trecem printr-o strecuratoare intr-un vas aparte, gustam daca este destul de sarata si daca mai este nevoie, mai adaugam un pic si amestecam bine, lasam sa se raceasca pentru un timp.

6
Făcut

Apoi aranjati carnea in farfurii mai adanci si turnati deasupra supa racorita, infrumusetati dupa preferinta si puneti farfuriile la rece pina se prinde bine racitura.
Pofta Buna!

Chifle cu lapte
anterior
Chifle cu lapte
Supa de pui cu orez si legume
urmator
Supa de pui cu orez si legume

Adaugă comentariul tău