0 0
Ratatouille

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2 buc Dovlecei medii
2-3buc Ardei gras
1 buc Vinete
1 buc Ceapa
3 buc Rosii
4-5 catei Usturoi
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 crenguta Busuioc proaspat sau 0,5 lingurita de cel uscat
100 ml Ulei de floarea soarelui sau de masline

Ratatouille

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Este varianta clasica de „Ratatouille”… Eu as zice ca este o tocanita perfecta de legume. Este o reteta franceza, plus un pic de improvizari 🙂 In reteta de baza trebuia sa folosesc o lingurita de „ierburi de provence”, eu nu am avut… asa ca, am folosit doar piper negru macinat si niste frunzulite de busuioc proaspete. Nu m-am putut abtine si am facut dintr-o cantitate dubla de ingrediente… atat e de gustos 😉 Este bun atat cald cat si rece. Puteti servi acest fel de mancare asa ca atare sau pe langa mancarea preferata.

Vizitat de 266 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim din timp toate ingredientele. Spalam toate legumele apoi le taiem cubulete mai mari. Ardeii grasi pot fi de diferite culori, eu am folosit rosu si verde.

2
Făcut

Dovlecelul la fel il taiem cubulete.

3
Făcut

Urmeaza apoi vanata...

4
Făcut

Punem ardeiul la prajit intr-o tigaie cu ulei, il pregatim repede la foc iute, periodic amestecand.

5
Făcut

Cand incepe sa se rumeneasca, il scoatem atent cu o spatula si-l punem intr-un vas.

6
Făcut

In aceeasi tigaie punem dovlecelul si calim la foc iute, amestecand periodic.

7
Făcut

Cand este gata, il trecem in vasul cu ardei.

8
Făcut

Apoi vine randul vinetei... aceeasi procedura.

9
Făcut

Dupa ce se rumeneste un pic, o trecem si pe ea in vasul cu celelalte legume pregatite.

10
Făcut

Decojim ceapa, apoi o taiem bucati mai mari, o punem la prajit in tigaie... dar mai intai de toate mai adaugam un pic de ulei fiindca vanata a absorbit totul.

11
Făcut

Spalam rosiile si le taiem bucati, cand ceapa se rumeneste un pic, le adaugam in tigaie. Le pregatim la foc mediu, amestecand periodic.

12
Făcut

Ar trebui sa fie un sos mai gros. Cand sosul se ingroasa... curatim de coaja usturoiul si-l taiem felii, dupa care il adaugam in tigaie.

13
Făcut

Amestecam un pic si acum adaugam aici si celelalte legume. Lasam sa se pregateasca impreuna pentru maxim 5 minute.

14
Făcut

Saram, piparam si adaugam busuiocul taiat marunt. Amestecam usor totul, punem capacul deasupra si stingem focul.

15
Făcut

Lasam sa se patrunda totul pentru inca 25-30 de minute, apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Paste cu sos de rosii si ton
urmator
Supa de pui cu galuste

Adaugă comentariul tău