Ingrediente
-
1,5- 2 kg Carne de iepureun iepure
-
500 gr Ceapa
-
3-4 buc Morcovmari
-
2 buc Frunze de dafin
-
100 ml Ulei de floarea soarelui
-
0,5 lingurita Piper negru macinat
-
1-2 lingurite Saredupa gust
-
5-6 catei Usturoi
Mod de preparare
Carnea de iepure se considera a fi sanatoasa si dietica. Fiind pregatita la un foc mic ea ramane suculenta si frageda. Reteta aceasta de friptura de iepure o pregatea bunica mea de sarbatori, cand ne adunam cu totii acasa. Se prepara usor si e foarte gustoasa.
Vizitat de 1.803 ori in total, și 1 vizite astăzi
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|
2 comentarii Ascunde Comentariile
Buna Adelina. Avand in vedere experienta ta culinara vreau sa te intreb daca stii cumva un fel de mancare care nu l-am gasit in mediul online dar pe care care il stiu din copilarie. Pe la nunti, cumatrii acum 30-35 de ani, bucataresele de la sat faceau in fel de taitei de casa ca si garnitura la friptura de pui. Acei taitei erau fierti in ceva sau cu ceva caci altfel nu imi explic acel gust divin.
Adevarul e ca nu locuiesc in Moldova de mult timp dar retetele tale m-au intors in perioada cand eram familiarizata cu majoritatea mancarurilor a caror retete le ai pe site, perioada asociata cu o copilarie fericita, fara griji, cu gusturi si mirosuri ca la mamuca cand mergeam in visita.
Imi pare rau ca iti scriu atat de tarziu… dar vorba ceea ”Mai bine tarziu decat niciodata” 😉 … Foarte corect, taieteii erau fierti intr-un bulion din carne de gaina, gaina de casa crescuta la tara, galbena si frumoasa. Imi pare foarte bine ca retetele mele ti-au trezit amintiri placute. Cred ca in timpul apropiat o sa pregatesc si eu astfel de taietei, urmareste-ma si o sa fii la curent cu reteta pas cu pas 😉