0 0
Friptura de iepure

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1,5- 2 kg Carne de iepure un iepure
500 gr Ceapa
3-4 buc Morcov mari
2 buc Frunze de dafin
100 ml Ulei de floarea soarelui
0,5 lingurita Piper negru macinat
1-2 lingurite Sare dupa gust
5-6 catei Usturoi

Friptura de iepure

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Carnea de iepure se considera a fi sanatoasa si dietica. Fiind pregatita la un foc mic ea ramane suculenta si frageda. Reteta aceasta de friptura de iepure o pregatea bunica mea de sarbatori, cand ne adunam cu totii acasa. Se prepara usor si e foarte gustoasa.

Vizitat de 1.803 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Carnea de iepure o spalam si o taiem bucati.

2
Făcut

Ceapa o taiem felii, punem in ceaun uleiul si calim un pic ceapa.

3
Făcut

Dupa ce s-a rumenit un pic ceapa, adaugam morcovul taiat rondele.

4
Făcut

Amestecam totul si lasam un pic sa se caleasca impreuna.

5
Făcut

Adaugam carnea de iepure.

6
Făcut

Amestecam totul si lasam la foc mic sa se coaca cam o ora.

7
Făcut

Peste un timp ve-ti observa ca carnea lasa apa, saram, piparam, adaugam frunza de dafin si usturoiul feliat, mai lasam la foc inca pentru jumatate de ora.

8
Făcut

Aceasta friptura o serviti calda cu orice garnitura doriti, noi in familie o preferam cu mamaliga sau cu taietei de casa si un pahar de vin rosu :)
Pofta Buna!

anterior
Lasagna cu ciuperci si piept de pui
urmator
Sarmale in foi de varza murata

2 comentarii Ascunde Comentariile

Buna Adelina. Avand in vedere experienta ta culinara vreau sa te intreb daca stii cumva un fel de mancare care nu l-am gasit in mediul online dar pe care care il stiu din copilarie. Pe la nunti, cumatrii acum 30-35 de ani, bucataresele de la sat faceau in fel de taitei de casa ca si garnitura la friptura de pui. Acei taitei erau fierti in ceva sau cu ceva caci altfel nu imi explic acel gust divin.
Adevarul e ca nu locuiesc in Moldova de mult timp dar retetele tale m-au intors in perioada cand eram familiarizata cu majoritatea mancarurilor a caror retete le ai pe site, perioada asociata cu o copilarie fericita, fara griji, cu gusturi si mirosuri ca la mamuca cand mergeam in visita.

Imi pare rau ca iti scriu atat de tarziu… dar vorba ceea ”Mai bine tarziu decat niciodata” 😉 … Foarte corect, taieteii erau fierti intr-un bulion din carne de gaina, gaina de casa crescuta la tara, galbena si frumoasa. Imi pare foarte bine ca retetele mele ti-au trezit amintiri placute. Cred ca in timpul apropiat o sa pregatesc si eu astfel de taietei, urmareste-ma si o sa fii la curent cu reteta pas cu pas 😉

Adaugă comentariul tău