0 0
Zucchini gratinati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-4 buc Zucchini medii
3-4 linguri Parmezan ras
0,5 lingurita Sare
3-4 linguri Ulei de masline
0,25 lingurita Piper negru macinat

Zucchini gratinati

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Se apropie cu pasi repezi sezonul dovleceilor, cu toate ca in timpul de fata ii putem procura in orice anotimp al anului din magazine, crescuti in sere. Dar totusi aroma si gustul parca este un pic diferit decat al celor crescuti cu multa dragoste si asteptari, acei dovlecei din gradina fiecaruia 🙂 , foarte sanatosi si deliciosi. Astazi va prezint o reteta simpla de dovlecei la cuptor gratinati cu parmezan, o reteta inspirata din bucataria italiana. Acesti dovlecei ii puteti servi asa simplu, sau ca o garnitura pe langa mancarurile din carne, peste, orez… dupa preferinta fiecaruia.

(Visited 883 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegeti dovlecei din acei cu coaja mai intunecata, adica un verde inchis si sa fie neaparat tinerei. Ii spalam bine si ii taiem pe lungime in jumatati ...daca sunt mici, sau in patru... daca sunt mai mari. Ii aranjam apoi intr-o tava pentru copt.

2
Facut

Deasupra ii stropim cu ulei de masline, saram si piparam.

3
Facut

Eu am folosit niste mirodenii mai deosebite, vezi in poza... dar nu este obligatoriu, dupa preferinta fiecaruia. Apoi dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C pentru 20-25 de minute.

4
Facut

Dupa acest timp, presuram deasupra cu parmezan dat prin razatoare. Dam tava in cuptor pentru inca 15-20 de minute.

5
Facut

Cand se rumenesc frumos, ii scoatem de la rola.

6
Facut

Sunt buni atat calzi, cat si reci... incearca-i si tu :) .
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Rulada – friptura din carne de porc
urmator
Salata din ridichi si castraveti
anterior
Rulada – friptura din carne de porc
urmator
Salata din ridichi si castraveti

Adauga comentariu