0 0
Tocana de dovlecei cu smantana

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

4-5 buc Dovlecei de marime medie
2-3 buc Rosii
1-2 buc Ceapa
3-4 linguri Smantana
70-100 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat

Tocana de dovlecei cu smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O mancare din dovlecei foarte gustoasa, este buna atat calda cat si rece. Ingredientele se combina de minune, eu spre final mai adaug si usturoi pisat marunt… asta pentru cei carora le place 🙂 … ii da un gust si o aroma mai intensa. Si v-as mai recomanda sa curatati rosiile de coaja, asa nu le veti simti in mancare. Procedura de decojire nu e complicata, dar se merita 😉 .

Vizitat de 1.342 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam dovleceii, daca sunt "batrani" ii curatam de coaja.

2
Făcut

Ii taiem apoi cubulete medii si-i punem la prajit intr-o tigaie mai adanca cu putin ulei, periodic amestecand.

3
Făcut

Decojim ceapa si o taiem marunt, o punem sa se caleasca in alta tigaie cu un pic de ulei.

4
Făcut

Cand ceapa s-a rumenit adaugam rosiile taiate cubulete mici, amestecam bine si lasam sa se inmoaie bine rosiile.

5
Făcut

Cand sunt gata dovleceii, adaugam la ei ceapa si rosiile.

6
Făcut

Amestecam bine, saram si piparam.

7
Făcut

Apoi adaugam smantana.

8
Făcut

Amestecam bine si lasam sa se gateasca totul impreuna pentru maximum inca 5 minute.

9
Făcut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Fursecuri „Canestrelli”
urmator
Chiftelute cu dovlecei si cartofi

Adaugă comentariul tău