0 0
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1-1,5 kg Cartofi
1 buc Ceapa mare, sau 2 mai mici
80-100 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat dupa gust

Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Este cea mai reusita si cea mai buna umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi. Este buna atat pentru placintele la cuptor, cat si pentru cele pregatite in tigaie. In zilele de post noi o folosim ca un piureu simplu de cartofi, este foarte gustos. Daca va place, puteti sa adaugati in compozitie telemea de vaca, sau branza de oi, aproximativ 200-300 de grame, copiilor mei nu le place si nu o adaug, dar ii da un gust mai special.

Vizitat de 4.863 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Cartofii se spala bine si se pun intr-o cratita la fiert, apa sa fie cat sa-i acopere. Lasati sa fiarba aproximativ pentru 35-40 de minute, pana sunt gata.

2
Făcut

Apoi scurgeti apa fierbinte din cratita, dupa care, ii treceti prin apa rece si ii curatati de coaja. Nu ii lasati in apa rece, doar ii treceti sub jetul de apa rece un pic, cat sa ii puteti curata.

3
Făcut

Curatati ceapa de coaja si o taiati marunt. O puneti la prajit intr-o tigaie cu ulei.

4
Făcut

Acum un lucru foarte important!!! - Cartofii trebuie sa-i zdrobiti cat sunt inca calzi.

5
Făcut

Aveti grija sa nu ardeti ceapa, trebuie sa fie rumenita frumos.

6
Făcut

Apoi o adaugam cu tot cu ulei in vasul cu cartofii maruntiti, saram si piparam, amestecam totul bine.

7
Făcut

Acum umplutura este gata de a fi folosita.
Pofta Buna!

anterior
Peste la cuptor
urmator
Vinete coapte

Adaugă comentariul tău