Ingrediente
-
2-3 kg Peste amur
-
1 buc Lamaie
-
5-6 catei Usturoimari
-
10 buc Rosii cerry
-
1,5 lingurita Sare
-
0,5 lingurita Piper negru macinat
-
3-4 linguri Ulei de masline
-
1 lingurita Mix de plante aromaticeoptional
Mod de preparare
Astazi vom pregati un peste la cuptor, din ingrediente simple si accesibile tuturor. Eu am folosit un peste amur, dar merge si crapul, sau oricare alt fel de peste. Mixul de ierburi aromate nu este obligatoriu, puteti doar sa sarati si sa piparati pestele, o sa fie suficient, dar pentru un gust mai deosebit, eu am adaugat ierburi uscate ce se folosesc la prepararea mancarurilor din peste. Noua ne place foarte mult, pregatit la cuptor este foarte delicios si sanatos.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
Il trecem pe o tava in care asternem o folie mai mare de aluminiu, pentru ca apoi sa iti ajunga sa acoperi pestele. Apoi il saram si piparam pe toate partile, lamaia o spalam si feliem, dupa care, o repartizam printre bucatile de peste. Curatam usturoiul, rosiile le spalam bine si punem totul in interiorul pestelui. Deasupra stropim cu ulei de masline. Apoi astupam pestele cu folia de aluminiu, dar nu tare, folia ce il acopera sa nu fie in contact direct cu el, riscam ca in timpul coacerii sa se lipeasca de pielea pestelui si sa o deterioreze, atunci nu o sa fie prea placut la aspect. |
3
Facut
|
|
4
Facut
|